10 stvari koje morate imati u ormaru po Tim Gunn-u

Ukoliko pratite emisiju Tim Gunn’s guide to style (Vodič do stila Tima Gana), koja se svakodnevno emituje na kanalu Fox Life, primetili ste da je jedna od osnovnih karakteristika dobro izgrađenog stila oblačenja posedovanje 10 osnovnih tipova garderobe, koje svaka žena od stila mora imati u svom ormaru. Naime, ovde nije reč o trenutnim modnim hitovima, već o garderobi koja uz sitne dodatke može da se prilagodi svakom trendu. Tim smatra da je mnogo korisnije investirati novac u kupovinu ovakvog tipa garderobe, nego onih koji će trajati svega jednu sezonu. Naravno, svaki deo ove garderobe je različit za svaku osobu, i njegov potpuni odabir zavisi od ličnog stila, i oblika tela. Međutim, pošto se u emisiji ovaj spisak garderobe prikaže samo na blic, mi vam ovde prikazujemo njegov celokupan sadržaj, uz kratak osvrt na dati deo garderobe.

tim-gan

1. Crna haljina

Klasika nad klasikom. Bitna odlika crne haljine je što je pogodna za transformaciju. Dodajte joj džemper na zakopčavanje i imaćete gotov izgled za poslovnu priliku. Ukrasite je trendi detaljima i imaćete šik haljinu za svečanu priliku. Međutim, to ne znači da je svaka crna haljina dobra za vas, morate izabrati onu koja dobro stoji spram vašeg oblika tela. Više o tome možete naći jednom od naših prethodnih postova – Haljine spram oblika tela.

2. Dnevna haljina

Tip haljine, koji je pogodan za odlazak na posao, i nije namenjena svečanim prilikama. Ovde takođe važe pravila koja možete naći u postu haljine spram oblika tela.

3. Bela košulja

Još jedan odraz klasike. Možete je kombinovati sa čim god poželite, bilo da je reč o farmericama, suknji, ili svečanim pantalonama.

4. Sako

Sako predstavlja najlakši put do elegancije. Uz njega čak i obična majica sa farmericama deluje svečano.

5. Svečane pantalone

Odličan način za svečan izgled, bez mnogo truda, pogodan za poslovne i brojne druge prilike. Najbolje je da budu u crnoj ili nekoj drugoj neutralnoj boji.

6. Mantil

Moćan deo garderobe koji je pogodan za sve prilike, počev od odlaska u radnju, pa do pozorišta. Bez obzira da li je reč o klasičnom mantilu u neutralnoj boji, ili o nešto upadljivijem crvenom, maskirnom, ili bilo kojem uopšte, važno je imati dobar mantil, jer ovaj deo garderobe može čak i neke neelegantne kombinacije učiniti elegantnim.

7. Farmerke

Dobre farmerice pružaju veliki izbor kombinovanja. Međutim, veoma je važno da lepo stoje onom ko ih nosi. Tim Gunn kao univerzalni model koji većini žena lepo stoji smatra model od tamnog džinsa koji pada ravno od najšireg dela kukova.

8. Suknja

Dobru suknju lako je ukombinovati, da bi se dobio lep i sofisticiran izgled. Jedan od primera je sa belom majicom i blejzerom.

9. Džemper od kašmira

Usled kvalitetnog materijala od kojeg je izrađen, garantuje dugotrajnost. Uz njega se lako postiže elegantan izgled.

10. Zamena za trenerku

Ovo može predstavljati bilo koju odevnu kombinaciju, koju je lako sklopiti, obući i izgledati sofisticirano. Koja će kombinacija odevnih predmeta konkretno predstavljati ovu zamenu, zavisi od ličnog stila, ukusa i načina života.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.