5 lokala koje ne smete propustiti u Novom Sadu

gradska-kuca-novi-sadU Novom Sadu postoji veliki broj kafića, restorana i klubova. Međutim, neki od njih su nam posebno dragi i zato ih ovom prilikom i pominjemo. Ova “mini” top-lista predstavlja subjektovno mišljenje autora i sadrži spisak lokala u kojima se možete opustiti ili lepo provesti.

5. Caffe-Pizzeria Modena Novi Sad – Caffe Modena se nalazi u samom centru centru grada u ulici Modene. Osim velikog izbora pića i vrlo ukusne hrane, odlikuje je i jako ljubazno  predusretljivo osoblje. Cene su vrlo pristojne, čak se mogu svrstati i u niže uzimajući u obzir uslugu koju dobijate. Najbolje mesto za sedenje se nalazi odmah pored ulaza, gde se nalaze stolovi “u izlogu”, koji omogućavaju pogled na gradski centar Novog Sada.

Cene **
Osoblje *****
Izgled lokala ****

4. Pizzeria Sicilija – Sicilija se nalazi u samom centru grada, u Zmaj Jovinoj ulici. Poseduje dve bašte – jednu u prometnoj Zmaj Jovinoj ulici, a jednu skrivenu u pasažu, ukoliko želite da se sklonite od gužve. Enterijer lokala je vrlo lepo uređen i krase ga slike “celebrity-ja” sa Sicilije. Vrlo dobra hrana i kvalitetna usluga su dve najbitnije stvari zbog kojih se lepo osećamo u ovom lokalu. Posebno bi istakli vrlo predusretjivo osoblje, koje Vam stoji na usluzi i za neke “nestandardne” zahteve.

Cene ***
Osoblje *****
Izgled lokala ***

3. Čajdžinica Divan Dućan (ili samo dućan) – Ovaj mini lokal u ulici Laze Telečkog je interesantan zbog velike ponude čajeva, kafa i ostalih toplih napitaka. Mada je skoro uvek pun gostiju ne može se klasifikovati kao mainstream mesto, kako zbog ambijenta, tako i zbog muzike koja je vrlo nespecifična za ostale lokale u gradu. Ukoliko budete u mogućnosti da posetite ovaj lokal probajte organski čaj, ukoliko ste ljubitelj čajeva, a Mojito ukoliko volite koktele. Bolje u Novom Sadu nećete popiti. Osoblje je uglavnom vrlo ljubazno i opušteno, tako da će Vam boravak u ovom lokalu biti vrlo ugodan.

Cene ***
Osoblje *****
Izgled lokala **

2. Caffe club Giardino – Nalazi se na krovu tržnog centra Bazaar. Odlično uređen lokal, prelepim pogledom na ceo grad i na Petrovaradinsku tvrdjavu. Moderan enterijer spojen sa besprekorno uređenom baštom pružaju vam mogućnost za opuštanje i provod bez obzira na doba dana. Cene su malo više u odnosu na prosek, međutim pogled je toliko jedinstven da vam to neće ni najmanje smetati. Usluga je korektna, ali vrlo spora, pogotovo u večernjim satima kada je veći broj gostiju.

Cene **
Osoblje ***
Izgled lokala *****
Pogled *******

1. Caffe galerije Radošević – Nalazi se na tvrđavi pored sata. Lokal nije bogato uređen kao prethodni lokali na ovoj listi i preporučujemo ga isključivo u letnjem periodu. Iz ovog lokala se pruža najlepši pogled na Dunav i Novi Sad, što u kombinaciji sa besprekornom uslugom i vrlo niskim cenama je uticalo da ga preporučimo. Zalazak Sunca iz bašte ovog lokala se jednostavno mora doživeti, a preljubazno osoblje će vam u večernjim satima sem sveća na stolovima (što doprinosi romantičnom ambijentu) doneti i mirisne svećice koje će vas sačuvati od komaraca. Topla preporuka svima u Novom Sadu, kao i onima koji dolaze u Novi Sad u letnjem periodu.

Cene ******
Osoblje ******
Izgled lokala ***
Pogled *********

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup