5 najglupljih filmova

Koliko puta vam se dogodilo da protraćite dva sata svog života, tako što ste pogledali neizmerno glup film? Kada upotrebimo izraz glup film, ne mislimo na klasično loše filmove, nego na one od  kojih vam se iscrpi sva životna energija, nakon kojih se osećate tupo i žalite za svojih dva sata vremena oteranih u nepovrat, proklinjući momenat kada vam je palo na pamet  da ovakav  film pogledate.  U ovom postu dajemo vam kratak spisak od 5 filmova koje nikako ne vredi pogledati, osim ako niste neporecivi mazohista. Nisu poređani po kvalitetu, odnosno nekvalitetu, tako da koji god da pogledate, podjednako ćete ojaditi svoje raspoloženje. Zato, nemojte.

1. Terri (2011) – Saga o neshvaćenom tinejdžeru, koji ni sam sebi nije jasan. Neće biti jasan ni  vama, a onda nećete biti vi jasni sami sebi, što ste dozvolili sebi da protraćite vreme u nadi da će film postati bolji, a izgubljeni tinejdžer izaći iz pidžame, makar kad ide u školu. Najgore od svega je što ovaj film ima jako visoku ocenu na sajtu IMDB, s obzirom na njegov kvalitet, tačnije 6,5, i što je dobio 3 nominacije za različite dodele nagrada. Pouka: ne verujte kritičarima, imaju čudan ukus.

2. Friends with Money (2006) – Ovo jedan jako depresivan film, koji prati živote tri bogate snobice i glavne junakinje koja iz samo njoj poznatih razloga, je napustila dobar posao profesora, kako bi radila kao spremačica. Jedna od bogatih drugarica ne pere kosu, druga je škrta i namestila joj je potpunog kretena za dečka, treća se non-stop svađa sa mužem, dok jadna Olivija ih trpi, sprema tuđe kuće i povremeno se poigra sa tuđim vibratorom, iz kuće koju je spremala. Ocena na IMDB-u: 6,00, nemamo odgovor zašto.

3. The Fontain (2006) – O, ovaj film je totalni džek-pot, ukoliko želite da izvršite samoubistvo. Traje beskonačno, ili se bar tako čini, a količina smora i dosade koju pruža je nemerljiva. Prate se tri paralelne priče, svaka dosadnija od druge, sve miriše na smrt, dok traže način da produže živote. Spiritualnost pomešana sa viškom umetničke slobode. Film je težak i naporan. Nominovan je za Golden Globe i još 15 drugih nagrada. Ocena na IMDB-u: neverovatnih 7.4. Nezasluženih naravno.

4. The Romantics (2010) – Film kome nedostaje poenta priče kao i celokupne radnje, sve deluje plitko, nezavršeno, i nadasve jeftino. Mlada bira za kumu na venčanju devojku kojoj je preotela momka, ova mazohistički pristaje, da bi ups, gle iznenađenja spavala sa mladoženjom uoči venčanja, i sutradan se neprijatno iznenadila njegovim kukavičlukom po drugi put. Ocena na IMDB-u: 5,1.

5. Midnight in Paris (2011) – Dosadno, dosadno, dosadno. Prikazuje se par, za koji ćete se zapitati zašto su uopšte ikad bili zajedno, dok se glavni lik šetka kroz vreme, nakon što kucne ponoć, družeći se ni više ni manje nego sa najviđenijim ličnostima iz njemu omiljenog istorijskog perioda. Sve u svemu glupost. Ocena na IMDB-u: 7,8. Film je takođe dobio silne nagrade i čak 4 nominacije za Oskara, i 38 drugih nominacija.

Interesantno je da svi pomenuti filmovi imaju daleko veću ocenu na IMDB-u, nego što zaslužuju, a neki su pobrali čak i ozbiljne nominacije za nagrade. Film The romantics, najpribližnije je ocenjen, mada je to i dalje visoka ocena za njega.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup