Top 5 “alternativnih” izvođača koje morate čuti na Exit 2011

U ovom postu ćemo vam predstaviti 5 najboljih “alternativnih” izvođača, po našem izboru, na ovogodišnjem 11. po redu Exit-u. Kada kažemo “alternativne” mislimo na izvođače koji pripadaju alternativnoj sceni ili nisu toliko u fokusu domaće publike. Pa da počnemo:

1. Hadouken – Sjajan britanski bend koji je pre 2 godine već nastupao na Exit-ovoj Elektrana bini. Pripadaju new rave, indi, grajm talasu i strastveni su gejmeri, te odatle i naziv benda. Ove godine nastupaju na Fusion stage-u u subotu 09.07.2011. godine.

 

 

2. Editors – Ovaj britanski indi rok bend je prepoznatljiv po jednom od najboljih vokala u ovom žanru muzike. Ovoj tvrdnji u prilog ide i milion prodatih primeraka njihova dva albuma koja su postala platinasta. Editorsi će svakako biti jedan od najjačih aduta ovogodišnjeg novosadskog festivala. Editors nastupaju na Main stage-u u petak 08.07.2011. godine.

 

 

3. Beirut – Prepoznatljivi miks evropskih zvukova i neverovatan glas frontmena, svrstavaju Beirut među najzanimljvije izvođače ovogodišnjeg Exit-a. Beirut nastupa u četvrtak 07.07.2011. godine na Fusion Stage-u.

 

 

4. Santigold – Santi White poznatija kao Santigold (ili ranije Santogold) ove godine dolazi na Exit da promoviše svoj novi album koji treba uskoro da izađe, a koji je najavljen novim singlom “Go” sa Karen O iz Yeah Yeah Yeahs. Poznata je i po saradnji sa Jay Z-jem na pesmi “Brooklyn we go hard”. Naša publika je ne poznaje u većoj meri, ali imaće prilike ovog leta da upozna Santigold u najboljem svetlu. Santigold nastupa u subotu 09.07.2011. godine na Main stage-u.

 

 

5. Laibach – Slovenački bend koji je još za vreme bivše SFRJ dostigao legendaran status, a u novije vreme poslužio kao inspiracija jednom od najatraktivnijih bendova današnjice – Rammstein-u. Laibach nastupa u nedelju 10.07.2011. godine na Fusion Stage-u.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup