BlueWorm – Novi sistem prenosa informacija

bluewormBlueWorm predstavlja projekat koji još uvek u fazi ideje, ali svakako zalužuje pažnju sa obzirom na to da će ponuditi neke zanimljive načine komunikacije. Na projektu su sarađivali studenti arhitekture, grafičkog dizajna i studenti novih medija, u okviru radionice pod nazivom “Treba vam prostor”. U projektu učestvuju novosadski studenti: Miroslav Dajč, Natalija Ninkov, Aleksandar Bede, Ivan Kalc, Slobodan Jović, Tomislava Sekulić, Bojana Knežević.

Šta je BlueWorm?

BlueWorm je inovativni vid informisanja. On predstavlja brži i pregledniji prenos informacija i njihovu dostupnost korisnicima. Ideja je da proizvodnja skulpture koja će biti autentična i prepoznatljiva svima. Postavka skulpture će obuhvatiti najprometnije ulice grada, a omogućiće prolaznicima prijem informacija o kulturi, sportu, bioskopima, pozorištima i noćnom životu u gradu preko Bluetooth-a na telefonima koji podržavaju ovu tehnologiju. U planu je  razvoj aplikacije za mobilne telefone, koja će olakšavati pregled i preuzimanje informacija.

Osim prenosa informacija putem Bluetooth-a, prolaznici će imati i mogućnost preuzimanja fotografija, audio i video zapisa koji se tiču gore navedenih oblasti.

U nastavku teksta možete pregledati i prezentaciju BlueWorm-a.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.