BudMate – Prijatelj ličnih finansija

budget-mate-logoBudMate je projekat koji se razvija u Srbiji, a koji će se baviti ličnim finansijama. Naziv ovog projekta je skraćenica od Budget Mate (što je radni naziv projekta), a na engleskom znači “prijatelj budžeta”. Ekipa iza ovog projekta je najavila da će ovaj projekta biti usmeren isključivo na Srbiju i zemlje regiona, ali da se planira i verzija na engleskom koja će omogućiti korisnicima širom sveta da koriste ovu aplikaciju. Glavne funkcije ove aplikacije će biti: automatizovano planiranje ličnog budžeta, praćenje i optimizacija ličnog budžeta, saveti generisani od strane korisnika, jednostavno upravljanje rashodima sa obaveštavanjem i saveti na osnovu ponašanja korisnika.

BudMate će se u mnogome razlikovati od aplikacija za lične finansije. Naime, u BudMate-u veruju da se finansije najbolje prate, ako se definišu nedeljni, mesečni ili godišnji ciljevi. Ciljeve koje korisnici definišu biće moguće optimizivati i menjati, a korisnicima će biti dostupna pomoć ostalih korisnika, ali i same aplikacije. Platforma će biti dizajnirana tako da “predviđa” korisnikove prihode i potrošnju, na osnovu istorijskih podataka, ali i ostalih korisnika sa slični prihodima, rashodima i ciljevima. Ukoliko se korisnik ne pridržava saveta i ostvarivanje njegovog cilja je dovedeno u pitanje, sistem će ga redovno obaveštavati i pomagati da vrati svoj “cilj” na pravi put. Suština BudMate-a je lakše upravljanje kućnim budžetom, bez velikih odricanja.

Projekat je trenutno u “stealth” fazi, a lansiranje je najavljeno za sredinu 2010. godine. Popularni američki blog TechCrunch, je u svom evropskom izdanju objavio post o ovom projektu: BudMate hope to drive finances for Southern Europe.

Najnovije informacije o projektu BudMate možete pratiti preko BudMate-ovog Twitter naloga.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.