“Debakl” srpskih Olimpijaca

Da pojasnimo svima koji do sada nisu shvatili – nema debakla srpskih Olimpijaca. Povod za ovaj post su učestali negativni komentari na naše Olimpijce, tipa “nije osvojio medalju, jer ne igra za novac”, “kakvi su to Olimpijci ne mogu ni medalju da osvoje”. Svako na Olimpijske igre ide da da sve od sebe i da osvoji medalju, međutim nije moguće da svi osvoje medalje to je rezervisano za najbolje u tom trenutku.

Veliki broj “kritičara” se apsolutno ne razume u sport, i jedini sport koji su ikada trenirali je kucanje zajedljivih komentara. Da bi se neko uopšte pojavio na Olimpijskim igrama potrebno je da ispuni olimpijsku normu, što uopšte nije jednostavno, te prebacivati nekom ko je sebe uložio da bi otišao na najveću sportsku smotru i predstavljao svoju zemlju je u najmanju ruku neumesno.

Svako ko upotrebi reč debakl mora da ima na umu bar tri stvari:

1. Na Olimpijskim igrama učestvuju najbolji sportisti sveta i u toj konkurenciji se pojaviti na takmičenju je veliki uspeh
2. Pojedini naši sportisti se pripremaju i treniraju u toliko opskurnim uslovima koji ne priliče ni amaterskom bavljenju sportom u razvijenim zemljama, te odlazak tih sportista na OI predstavlja još veći uspeh
3. Svaki takmičar na OI u Londonu predstavlja našu zemlju, te svako ko ih kritikuje da bi stekao pravo na to, mora da uradi bar jednom to isto – da bude u nečemu toliko dobar da se pojavi rame uz rame sa najboljima na svetu.

I za kraj, nemojte pričati o debaklu, već pričajte o lošim uslovima koje pružamo našim vrhunskim sportistima, a oni ipak osvajaju povremeno medalje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup