Dial-up ponovo aktuelan u Americi

dial-up-pcPopularni gadget blog “Gizmodo” je u subotu objavio tekst pod imenom “Koliko stvarno treba da budeš švorc da bi se vratio na dial-up”, u kome je pozvao svoje korisnike da iskažu svoje mišljenje šta bi to trebalo da ih natera da ponovo pređu na, kako je navedeno, “crappy” dial-up konekciju.

Ovaj članak je rezultat objavljivanja podatka da je prodaja dial-up paketa značajno skočila i da većina novih korisnika je prešla sa broadband konekcija na sporije dial-up konekcije.

Dok se u Americi, dial-up koristi samo u trencima recesije, u Srbiji je to i dalje preovladavajuća konekcija ka internetu. Po nekim procenama, dial-up koristi, čak 10 puta više domaćinstava nego broadband internet. Činjenica sama po sebi je vrlo poražavajuća, kada se zna da većina tih domaćinstava koriste internet nekoliko puta mesečno, a ne svakodnevno.

Ako je za utehu, recesija u razvijenim zapadnim zemljama će rezultirati smanjenjem jaza između Srbije i ostatka razvijenog sveta kada su u pitanju, brzine protoka interneta.

Ceo tekst “How Broke Would You Have to Be to Revert Back to Dial-Up?” možete pronaći na adresi: http://i.gizmodo.com/5162134/how-broke-would-you-have-to-be-to-revert-back-to-dial+up

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup