7 načina da ubrzate metabolizam i izgubite kilograme

Gubljenje kilograma nije lak proces, i zapravo podrazumeva mnogo odricanja, zbog čega veliki broj ljudi poklekne na tom mukotrpnom i dugotrajnom putu. Da sve bude gore, neprirodni trend mršavosti nikako da izumre, a rezultat toga su milioni nezadovoljnih žena. Ubrzavanje metabolizma predstavlja zapravo najzdravije brzo rešenje za gubljenje kilograma, te u ovom postu predstavljamo 7 najlakših načina da ubrzate svoj metabolizam, kako ne biste više zavideli onima koji su ga već ubrzali.

Da li vam treba dijeta?

1. Koristite začine

Začini ne sadrže kalorije, podstiču varenje i samim tim ubrzavaju metabolizam. Pored toga, hrana deluje znatno ukusnije uz začine.

2. Redovno doručkujte

Veoma je važno da dan započnete sa doručkom, kako biste ubrzali svoj metabolizam. Doručkujte redovno, svakog dana u isto vreme, i u rano jutro. Pored toga što ćete ubrzati metabolizam, takođe, pomažete i pravilan rad jetre.

3. Unosite C vitamin

Bez obzira da li ste na dijeti, ili ne, vitamin C je od izuzetne važnosti za ubrzavanje metabolizma. Dodatnih 500mg ovog vitamina na dnevnoj bazi, uvećava efektivnost treniranja za čak trećinu. Kivi i narandže obiluju ovim vitaminom.

4. Pijte mnogo vode

Voda pomaže u ispiranju tela od toksina, koji su uglavnom nagomilani u salu i celulitu. Voda treba da bude hladna, iz razloga što telo troši kalorije kako bi je zagrejalo, što svakako pomaže mršavljenju.

5. Pijte zeleni čaj

Pored toga što je zdrav, zeleni čaj podstiče sagorevanje kalorija i ubrzavanje metabolizma. Zeleni čaj sagori mnogo više kalorija, nego što ih sadrži.

6. Unosite dovoljno hroma

Bilo da ga unosite na prirodan način ili putem suplemenata, hrom je jedan od osnovnih elemenata za ubrzavanje metabolizma i sagorevanja masnih naslaga. Ukoliko želite da ga unosite na prirodan način, koristite paradajz i ostalo povrće u ishrani.

7. Upražnjavajte seks

Ne samo da sagoreva kalorije, seks ima direktan uticaj na poboljšanje imunog sistema i ubrzavanje metabolizma. Seksualna aktivnost pomaže cirkulaciju tečnosti kroz celo telo, što potpomaže gubljenje kilograma.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.