Facebook u partnerstvu sa Skype-om

Ranije tokom dana na sajtu All Things Digital pojavio se post o partnerstvu Facebook-a i Skype-a. Naime, uskoro se može očekivati integracija SMS-a, voice chat-a i Facebook Connect-a. Ova saradnja ima za cilj da pruži korisnicima Facebook-a veći izbor alatki za interakciju sa svojim prijateljima, kao i da omogući Skype-u pristup Facebook-ovoj bazi od preko 500 miliona korisnika.

Široj javnosti nije nepoznata Facebook-ova želja da postane najveća komunikaciona platforma na svetu, te ovaj korak nimalo ne čudi. U Facebook-u se verovatno procenili da bi razvoj sopstvenih servisa za Voice chat i SMS koje bi integrisali u postojeći Facebook chat, verovatno bilo prilično veliki i skup projekat, te su se odlučili za partnerstvo sa liderom u toj oblasti. Sa druge strane kompaniji Skype se otvara mogućnost za pristup velikoj bazi Facebook-ovih korisnika.

U novu verziju Skype će biti integrisan Facebook Connect, što u praksi znači da će korisnici moći da se prijave na Skype koristeći svoje Facebook korisničko ime i lozinku.

Obe kompanije, u poslednje vreme, povećavaju broj partnerstava, pa tako Facebook ulazi u partnerstvo sa Yahoo-om, a Skype u partnerstvo sa kompanijom Avaya koja proizvodi kancelarijske telefone i pripadajući softver.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.