Google Analytics za Facebook Fan page

Ako koristite Facebook za igranje igrica i druženje sa prijateljima koje ne stižete da vidite uživo, ovaj post i nije za vas. Ako pored navedenog preko Facebook-a promovišete i svoje poslovne aktivnosti ovaj post će vam biti veoma koristan u praćenju posetilaca na Facebook Fan stranici koju ste kreirali za vaš biznis.

Kako da podesite Google Analytics na svoju Facebook stranicu

Na internetu mogu da se nađu razna rešenja za praćenje Facebook posetilaca putem Google Analytics-a. Kompanija Webdigi iz Londona je na svom blogu objavila post u kome je objašnjeno na koji način oni prate svoje Facebook Fanove preko Google Analytics-a. ovo su njihovi saveti:

1) Otvorite Google Analytics nalog. Ukoliko već imate otvoren nalog dodajte novi profil. Kada otvorite novi profil dobićete kod za praćenje koji je u sledećem formatu UA-1234567-1

3) Kreirajte img tag za svaku stranicu koju želite da pratite na svojoj Facebook stranici. Ukoliko ne znate da ga kreirate, može vam poslužiti Webdigi generator img tagova.

3) Dodajte svaki od img tagova koje ste kreirali u dno stranice koju želite da pratite.

Ukoliko ste napredniji korisnik i ne želite da koristite hostovan link u img tag-u možete da uradite sledeće preuzmite Facebook – Google Analytics Version 1.1 i podesite ga na vašem serveru.

Gornja slika pokazuje gde treba postaviti img tag da bi praćenje funkcionisalo.

Praćenje posete na Wall-u

Da bi pratili posetu na Wall-u vaše Facebook Fan stranice, kreirajte novi “static FBML box” i ubacite img tag html kod u njega. Kada kreirate novi Static FBML, vratite se da izmenite vašu Fan stranicu. Uđite u Application Settings unosa koji ste kreirali, tu možete ukloniti tab i dodati box. Box koji ste dodali će se pojaviti u tabu Boxes, potrebno je da kliknete na ikonicu “Edit” i da odaberete “Move to Wall”.

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.