Google “preporučuje” Bing

Ako ste danas preko Google-a pretraživali web za ključnu reč “search” primetili ste da se na prvom mestu rezultata pretrage pojavljuje Majkrosoftov pretraživač Bing. Prilično je neverovatno da timovi Google-a nisu uspeli da naprave bolju optimizaciju za ovu ključnu reč ili da “tweak-uju” svoj pretraživač za ključnu reč, koja je više nego relevantna za njihov biznis.

google-preporucuje-bing

Da ovaj veliki propust kompanije Google ne prođe nezapaženo pobrinuli su se korisnici Twitter-a, koji su uspeli brojem tweetova da učine ovu nesvakidašnjost prilično javnom. Naime, na prvom mestu liste “tema u trendu” (Trending Topics) na Twitter-u je fraza “I’m feeling lucky”, koja označava funkcionalnost Google-ovog pretraživača da za zadatu ključnu reč Vas automatski preusmeri na sajt čija je adresa prva u rezultatima pretrage. U ovom slučaju bićete automatski redirektovani na početnu stranicu “Bing-a”.

Mada smo prateći Trending Topics na Twitter-u naišli na veliki broj podrugljivih tweet-ova na račun Google-a, smatramo da internet gigant neće osetiti nikakve negativne efekte ovog propusta, jer budimo iskreni koliko ljudi realno dolazi na Google da bi tražilo druge pretraživače.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.