Haljine za proleće/leto 2010

Ovog proleća nose se najrazličitiji modeli, ali ipak u skladu sa ovosezonskim trendovima: haljine od providnih materijala, sa jednim ramenom, prolećnim printovima i slično. Jednostavne haljine, duge sa ili bez dugmića, uvedene su u ovoprolećnu modu za žene željne jednostavnosti. Međutim, za postizanje hit izgleda uz ovakve haljine, potrebno je imati atraktivan aksesoar (uključujući šešir) i obuću.

Crna haljna

Za crnu haljinu ne postoji poseban trend, jer je bezvremena, i lako ju je uklopiti sa trenutnim trendom uz pomoć trendi aksesoara. Ukoliko je haljina sa otkrivenim jednim ramenom, ili od prozirnijeg ili svetlucavijeg materijala, onda je to pun pogodak.

Haljine sa i bez pojasa

Obe vrste haljine se nose ovog proleća, s tim da haljina bez pojasa i bez bretela je pogodnija za svečane prilike, jer ističe vrat i dekolte, dok je haljina sa pojasom pogodna za ekperimentisanje, i može se prilagoditi velikom broju prilika, što je čini i najpopularnijim trendom ove sezone. Pojasevi se mogu ukombinovati sa obućom i aksesoarom, a mogu biti i u drugoj boji, čime se stavlja akcenat na uzan struk.

Kožne haljine

Kožne haljine su posledica popularnosti materijala od kože u toku prethodne zime. Daju utisak luksuza i deluju interesantno, međutim nisu pogodne za velike temperature. Mogu se nositi i na cipele i na sandale. Kao kontrast ovom tipu haljine, nose se i šire haljine od tankih materijala, različitog dizajna, pogodne za visoke letnje temperature.

Providne haljine i haljine sa isečenim delovima

Ovo važi samo za devojke sa jakim samopouzdanjem. Ovakve haljine razotrkrivaju svaku manu na telu, ali i ističu ženstvenost. Mogu biti različitih dužina i dizajna, a one napravljene u slojevima, mogu čak delovati i bajkovito. Takođe, trend koji mogu ispratiti samo smele devojke, koncentrisan je na haljine sa isečenim delovima iste. Isečci mogu biti manjih ili većih površina.

Čipkane haljine i haljine sa printom

Bez obzira na to da li su celokupno napravljene samo od čipkanog materijala, ili se čipka javlja kao ukras, ovo je nezaobilazan trend sezone. Vrlo su ženstvene i pogodne za pokrivanje mana na telu, a da opet ostavljaju utisak da ništa ne krijete.

Kada je reč o haljinama sa printovima, najdominantniji print ove sezone su cvetovi. Pored cvetnog printa, česte su i pruge, tačkice i jagode.

Nabrane i slojevite haljine

Sve vrste nabora na haljinama, biće nosivi ovog proleća i leta. Mogu biti različitih dužina i debljina. Slojevite haljine u modi su uprkos vrućinama, i mogu biti od pletenog materijala ili od laganog šifona.

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.