Horoskopski znak Bik

horoskop-bikBik je drugi znak Zodijaka. To je zemljani znak kojem pripada period od 20 aprila do 20 maja. Ovim znakom vlada planeta Venera, koja je podarila Bikovima šarm, senzualnost, ljubav prema umetnosti, eleganciji i luksuzu.

Bikovi su su vrlo čvrsti i postojani, i odaju sliku stamenosti. Teže svom unutrašnjem spokojstvu, i nikome i ničemu, ne dozvoljavaju da ga naruše. Retko kad su nervozni, više su skloni durenju, ako se stvari ne odvijaju onako kako bi oni želeli. Teško ih je isprovocirati, ali ako se to dogodi, u potpunosti gube kontrolu, i razaraju sve oko sebe. U takvom stanju, koje se, doduše, ne događa češće od dva do tri puta godišnje, predstavljaju najopasniji znak, jer uništavaju sve što im se nađe na putu, pa čak i opasne Škorpije. Kada se prašina slegne, vraćaju se svom umerenom ponašanju. I stabilnosti.

Bikovi su vrlo ćutljivi i teško pokazuju osećanja. Sve dok se dobro ne upoznaju sa nekim, ne progovaraju više od da ili ne. Vrlo su oprezni, i prosto nepokolebljivi u tome. Vole svoj mir, i ne trpe kada ih neko presira ni u čemu, jer u tom slučaju, samo postaju tvrdoglavi i još upornije teraju po svome. Istrajni su i odlučni. Vrlo su vredni i uvek završavaju ono što su započeli. Smireno i promišljeno pripremaju svaku akciju. Teško se prilagođavaju novim idejama, i novinama uopšte. Ponašaju se konvencionalno, ali su optimisti i veruju u sebe.

Bikovi imaju pasivnu prirodu. Ne vole da preuzimaju inicijativu, i bilo da je reč o prijateljskim ili ljubavnim odnosima, uvek će čekati da ga pozovu. Zbog svoje pasivnosti, uvek će radije ugostiti prijatelje u svom domu, nego otići kod njih. Čuvaju energiju, i usmeravaju je isključivo tamo gde procene da treba. Dobri su domaćini, i još bolji prijatelji. Saosećajni su, mada ne i dovoljno rečiti kako bi pružili adekvatnu utehu. Zato su velikodušni i puni razumevanja. Vrlo su ponosni i osetljivi na uvrede. Čvrsto se drže svojih principa, vodeći se razmišljanjem kako su uvek samo oni u pravu.

Bikovi su praktični i vole lagodan i imućan život. Luksuz ih veoma privlači, i u stanju su godinama da vredno rade kako bi obezbedili sebi finasijsku sigurnost. Strpljivi su i neočekuju da se obogate preko noći. Iako ne mogu svi biti milijarderi, retko ćete naići na prosjaka, koji je Bik u horoskopu. Bikovi vole udoban život, novac i moć.

Žene Bikovi, iako zrače vedrim pogledom iz očiju, odlikuju su neverovatnom tromošću u pokretima. Deluju nemarno, ali ipak graciozno i snažno. Iskrene su u emocijama, nisu sklone ženskim trikovima, kao što su suze. Muškarci Bikovi su tihi, zaštitnički nastrojeni prema svojim lepšim polovinama, čvrsti i praktični, i sa dobrim apetitom. Privlače ih mekane stvari poput krzna. I muškarci i žene Bikovi su izuzetno ljubomorni i posesivni.

Što se tiče zanimanja, Bikovi veoma vole umetnost i mogu se izuzetno iskazati u toj oblasti. Dobri su bankari, a privlači ih i rad na farmama, na kojima bi mogli da budu upravitelji imanja, jer jako vole prirodu. Baštovanstvo i cveće ih opušta. U poslu kao i životu, nedostaje im osećaj za fleksibilnost, taktičnost i diplomatiju.

Poznate ličnosti rođene u ovom znaku su: Rosario Doson, Dejvid Bekam, Uma Turman, Džordž Kluni, Karmen Elektra, Andre Agasi,  Penelopi Kruz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup