Horoskopski znak Lav

horoskop-lavLav je peti znak Zodijaka. Pripada vatrenim znacima i zauzima period od 24. jula do 23. avgusta. Vladar Lavova je Sunce, koje im daje neverovatnu energiju, zbog koje predstavljaju najenergičniji znak u Zodijaku. Takođe im je podarilo sposobnost prirodnog vođe.

Lavovi su zodijački znak sa velikim srcem i velikim egom. Njihovo samoljublje nema granice. Vole da veruju kako su u svemu najbolji i vrlo su ponosni. Dominantni su, autoritativni, oholi, i smatraju da su nepogrešivi. Ponekad su u stanju da toliko zaglibe u svojoj potrebi da se ističu, da se pretvaraju u tiranine. Ispod tog silnog samoljublja, kriju se brojni strahovi od podsmeha ili sramote. Kao što vole da laskaju sami sebi, vole i kada im drugi to rade. Na taj način mogu lako da postanu žrtva nečije manipulacije. Do Lavljeg srca, lako ćete stići komplimentima i hvalospevima o njihovoj veličini.

Lavovi imaju zapovednički izgled i dostojanstveno ponašanje, a znaju da budu i teatralni. Govore sporije i dobro razmisle šta će reći, pre nego što to i urade. Kretnje su im, takođe, sporije, ali graciozne, tako da ćete, dok ih posmatrate, imati utisak gledate neku lenju mačku. Vrlo su oštroumni i odlični organizatori. Lavovi su optimisti i vole da uživaju u životu. Vole izlaske i svetla reflektora. Imaju mnogo prijatelja i spremni su da pomognu. Uživaju da dele savete. Naravno, nikad neće zaboraviti da im napomenu, koliko treba da budu srećni što su ih oni udostojili svog društva. Kreativni su i veoma emotivni. Jako vole decu, mada to nije znak i da će ih imati mnogo. Dobro se razumeju sa mlađim osobama, bez obzira koliko imaju godina. Svoje domove sređuju na vrlo specifičan način, tj. sa mnogo blještavila, sjaja i svetlosti. U svemu moraju da imaju dozu kraljevskog. Veoma su postojani kada su u pitanju njihovi stavovi. Konzervativni su, moralni i plemeniti. Preziru primitivnost. Zbog specifičnog sklopa karakternih osobina, Lavovi se teško prilagođavaju situacijama u kojima ne mogu da briljiraju.

Lavovi su ljudi koji otvoreno pokazuju svoja osećanja. Karakteristično za njih je da kada se zaljube, u početku potpuno idealizuju svoju voljenu osobu, i podignu na pijedestal, da bi je posle određenog vremena potpuno srozali.

Žene Lavovi su dominantne i vole da diktiraju nove trendove. U ljubavi se čvrsto vezuju, i čak i kad raskinu vezu, nisu u stanju da pobacaju slike i uspomene bivših momaka. Muškarci Lavovi su veoma šarmantni,  slatkorečivi i uglađeni. Zaštitnički su nastrojeni, ali jasno stavlja do znanja da mora da bude obožavan i poštovan.

Zanimanja koja odgovaraju Lavovima su: prosvetni radnik, glumac, pravnik, rukovodilac. Vojna delatnost im, takođe, odgovara. Veoma su ambiciozni i uvek teže da u budu u najvišim slojevima društva. Od života traže mnogo, pri tom smatrajući da je to potpuno prirodno.

Poznate ličnosti rođene u ovom znaku su: Madona, Ben Aflek, Dženifer Lopez, Metju Peri, Vitni Hjuston, Hulk Hogan, Hali Beri, Robert De Niro i dr.

Komentari

komentara

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.