Horoskopski znak Ribe

horoskop-ribeRibe su dvanaesti i poslednji znak Zodijaka. Pripadaju vodenim znacima i obuhvataju period od 20. februara do 20. marta. Kao poslednji znak u Zodijaku, Ribe predstavljaju smrt, večnost i svesnost duše. Vladar ovog zodijačkog znaka je planeta Neptun, koja im je dala izvanrednu maštovitost, ali i sklonost ka iluzijama.

Ribe su sanjari Zodijaka. Veoma su kreativne i obožavaju umetnost. Skloni su tome da se kriju u svom svetu fantazije, zbog čega lako gube osećaj za realnost. Ribe deluju povučeno i tolerantno i uglavnom se sklanjaju pred drugima. Nikad se ne bore za sebe, već se prepuštaju različitim strujama. Uglavnom su nezainteresovane i lenje. Teško im je da se odupru težnji da idu linijom manjeg otpora, zbog čega često ništa ne urade u životu. Najveći izazov za Ribe je da nauče da se bore za svoj životni put. Teško donose odluke i više vole da neko drugi odluči za njih. Materijalno bogatstvo ih ostavlja potpuno ravnodušnima.

Iako su u početku povučene, kada se opuste pretvaraju se u vrlo pričljivog sagovornika. Kada su izazvane postaju zajedljivo sarkastične, oštrog jezika. Reakcije su im dosta usporene, i skoro nikad ne reaguju impulsivno. Lako opraštaju ljudima, i pune su ljubavi za sve. Ne žele nikoga da povrede, jer su i same preosetljive. Mogu biti neurotične, zbog slabog nervnog sistema. Šarmantne su i prijatne. Ljubazne su i uvek saosećaju sa tuđim problemima. Vole da pomažu i svima se nađu kada su u nevolji. Veoma vole životinje.

Ribe imaju specifičan smisao za humor, koji podrazumeva sve postojeće vrste šala od uvredljivih do rafiniranih, ali koje uvek izazivaju bučan smeh kod drugih. Međutim, njihove šale ne dolaze spontano, već kao način da prikriju neko drugo osećanje. Smeh nose kao masku, koja im pomaže u njihovoj težnji za bežanjem i skrivanjem od problema.

Produhovljene su, a često i mistične. Uživaju da svet vide ružičastim očima. Kada shvate da svet i nije toliko ružičast, mogu potažiti beg od problema u alkoholu ili zapasti u neku od bolesti zavisnosti. Zbog svoje saosećajnosti, Ribe kao da poseduju šesto čulo, kada su pitanju osećanja ljudi oko njih. Uvek će primetiti kada je neko tužan, ma koliko se ovaj trudio da to sakrije. Takođe, poseduju vrlo razvijenu intuiciju i sposobnost da predosete kada će se nešto loše desiti.

Astrolozi smatraju da je duša ovog Zodijačkog znaka, s obzirom da je poslednja, ujedno i vrlo stara i da poseduje mudrost i iskustvo svih prethodnih znakova. Njihov život se smatra najtežim, ali i prilikom da se dostigne savršenstvo.

Žena Ribe je vrlo tajanstvena, sa izuzetnim osećajem za stil, zbog kojeg su vrlo primećene, dok će ostale žene pokušati da ga kopiraju. Deluju krhko i nezaštićeno, zbog čega su muškarcima vrlo privlačne, budeći u njima zaštitnički poriv. Muškarac Ribe iako nije slabić, može tako delovati drugima. Lebdi u starim snovima i nikad ne prepoznaje pravu priliku, zbog čega mu je teško da postigne uspeh u životu. Romantičan je i nikad nema ispade u kojima će se bezdušno derati na svoju devojku. Skloni su sitnim ali bezopasnim lažima, koje potiču iz njihove želje za maskiranjem.

Kada je reč o zanimanjima Ribe veoma privlači sve što je mistično: ezoterija, astrologija, numerologija, pa čak i okultizam. Često isprobavaju zen i jogu. Imaju uspeha u svim vrstama umetnosti, a pogotovo glumi, muzici i slikarstvu.

Poznate ličnosti rođene u ovom znaku su: Sindi Kraford, Džon Fruščante, Kvin Latifa, Benisio Del Toro, Dženifer Lav Hjuit, Brus Vilis, Eva Longorija, Kurt Rasel i dr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup