Horoskopski znak Škorpija

horoskop-skorpijaŠkorpija je osmi znak Zodijaka. Obuhvata period od 24. oktobra do 22. novembra. Pripada vodenim znacima i ima dva vladara planetu Mars, koja je bila jedini vladar, dok nije otkriven Pluton, koji se od tog vremena uzima kao glavni vladar. Pluton im je podario neverovatan, tačnije nadljudski magnetizam i harizmu koji hipnotišu.

Postoje tri vrste Škorpija: Noćni Škorpioni, bolesno osvetoljubivi, koji teže ka tome da nemilosrdno napadaju sve oko sebe, pa i sebe same, Sivi Gušteri, koji su potpuno preplašeni i povlače se u osećanja mržnje, čekajući da sudbina kazni njihove neprijatelje i Orlovi, koji predstavljaju i najsvetliju kombinaciju, i sposobni su da neustrašivo koriste svoju snagu na najbolji i najpametniji način.

Škorpije uglavnom prati loš glas, tj. da su zle i opasne. Naravno da ima i takvih ljudi, ali većina njih reaguje na oštar način, samo kada su iritirane i osećaju se ugroženo. S obzirom na njihovu osetljivu prirodu, nije ni retko da osete potrebu da se brane, čak i kada nisu preterano ugrožene. Škorpije reaguju odmah, kako bi na vreme pokazale da sa njima nema šale. Nikad ne napadaju slabije, jer im je to ispod časti. Novembarske Škorpije su obično nemirnog duha, vrlo pričljive, i ljubopitljivog pogleda, što je posledica specifičnog sklopa planeta, pa samim tim donekle iskaču iz okvira tipičnih Škorpija.

Škorpije imaju izuzetno prodoran pogled i običaj da bukvalno pilje u druge ljude. Govore sporo, tiho i odmereno, bezizražajnog lica. Imaju ogroman ego, i često znaju da se precene, ali im izrazita tvrdoglavost i upornost pomažu da postignu cilj. Obožavaju da se kamufliraju, pa samim tim sunčane naočare i šeširi su im omiljeni detalji u garderobi. Deluju tajnovito, misteriozno, i staloženo. Ispod maske staloženosti u njima kulja vatra koja čeka da bukne, ukoliko im se neko zameri. Retko su nervozne, ali karakterišu vrlo duboka osećanja. Vrlo su odlučni, oštroumni i pronicljivi, i skoro nikad brzopleti. Imaju briljantan um i u večitoj su potrazi za istinom. O svemu donose pravi sud. Čvrsto se drže svojih principa.

Škorpije uvek govore isključivo ono što misle, tako da ako tražite od njih mišljenje o nečemu, budite spremni i na negativne komentare koje će vam reći bez trunke ustručavanja. Ukoliko dobijete kompliment od Škorpije, znajte da je pravi. Takođe, u stanju su da, zahvaljujući svojoj pronicljivosti i šestom čulu, primete kada im neko laska i deli lažne komplimente. Često se vode parolom da ništa nije onakvo kako izgleda.

Poseduju izvanrednu sposobnost regeneracije i jako dobro zdravlje. Vrlo su izdržljivi i imaju jak nagon za opstankom i borbom za život. Deluju neuništivo. Kao roditelji mogu biti strogi, ali to je samo zato što žele da decu nauče da budu snažna kao oni.

Škorpije vole da istražuju i privlači ih mistika, ezoterija, astrologija i magija. Iako u početku mogu biti najžešći protivnici, vremenom većina završi kao najveći zagovornici neke od pomenutih oblasti. Imaju vrlo razvijenu intuiciju, koja im pomaže da ovladaju njima.

Žene Škorpije spadaju u one žene koje žale što nisu rođene kao muškaraci, uprkos tome što su vrlo ženstvene. Gorde su, samopouzdane i vrlo privlačne. Muškarac Škorpija je veoma strastven i senzualan, a podjedanko dobro gospodari i intelektom i osećanjima. U ljubavnim odnosima i žene i muškarci Škorpije su preterano posesivni i bolesno ljubomorni. Erotski su tipovi i seks im je veoma važan.

Kada je reč o poslovima, Škorpije se odlično snalaze u oblastima medicine, istraživanja, fizičkih nauka, politike i transporta. Odlični su rukovodioci i organizatori. Iako ih veoma privlači oblast umetnosti, to nije prava oblast za njih, već treba da joj se prepuste isključivo kroz hobi. Više im odgovara individualni rad od kolektivnog.

Poznate ličnosti rođene u ovom znaku su: Entoni Kidis, Britani Marfi, Leonardo Di Kaprio, Meg Rajan, Itan Hok, Demi Mur, Gevin Rosdejl, Džulia Roberts i dr.

Komentari

komentara

12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.