Horoskopski znak Vaga

horoskop-vagaVaga predstavlja sedmi znak Zodijaka. Ovom vazdušnom znaku pripada period od 24. septembra do 23 oktobra. Vladar ovog znaka je planeta Venera, koja ima je podarila izvanrednu sofisticiranost i smisao za estetiku. Vage su jedini znak u Zodijaku, koje ne simboliše živo biće, već stvar, zbog čega im se pripisuje okrutnost, kada zastrane u svojoj borbi za pravdu. Kao primer ovakvom ponašanju, astrolozi često spominju primer Adolfa Hitlera, koji je bio Vaga u podznaku.

Vage su vrlo društvene i najbolje funkcionišu u partnerskim odnosima i životu u zajednici. U svemu teže da budu umerene i pravedne, pa im stoga može biti potrebna čitava večnost da donesu neku odluku. Neodlučne su, mada ponekad znaju da namerno zauzimaju različite stavove, kako bi započele raspravu kod drugih ljudi i zadovoljno ih posmatrale kako se svađaju. Međutim, jednom kada konačno donesu svoj sud o nečemu, teško ga ponovo menjaju, upravo zbog toga što su se nadljudski potrudile da pravilno i objektivno sagledaju problem sa svih strana. Teže miru i harmoniji.

Vage su ljubitelji lepote i rafiniranosti. Vrlo su šarmantne, graciozne, druželjubive i vole provod i zabavu. Karakteriše ih neodoljiv osmeh. Zaljubljive su prirode, a često zbog svoje naivnosti i želje za ljubavlju prerano ulaze u brak, s tim da su sklone i tome da to urade i više puta. Mogu biti vrlo neuravnotežene, mada imaju sličan temperament kao Ovnovi, s tim da im nedostaje žestina koja odlikuje Ovnove. Preosetljive su i svaki neuspeh ih poražava. Ne podnose kritiku, nepažnju i nepravdu, a kada su povređene zapadaju u stanja apatije i mrzovolje. Znaju da budu vrlo lenje i neodgovorne. Karakterišu ih periodi u kojem su potpuno predani poslu i vredni, da bi nakon njegovog završetka se izgledale kao  potpune lenštine. Istina je, zapravo u tome, da im je nakon perioda iscrljivanja, potrebno određeno vreme za odmor, kako bi povratile energiju.

Ljubazne su i pažljive. Optimistične su i sklone tome da postanu žrtve kratkotrajnih zadovoljstava. Iako se brzo pokaju, nakon kratkog vremena ponoviće istu grešku. Odlikuje je ih potpuna nestalnost i osciliranje u svemu što rade. Baš kao i terazije, koje simbolišu ovaj znak, tako i one večito zapadaju na jednu pa drugu stranu, bez obzira da li su u pitanju posao ili njihova osećanja. Takođe su sklone gojenju, jer njihova težnja ka umerenosti ne važi na ovom polju.

Vage su vrlo inteligentne i odlično analiziraju sve situacije. Retko dozvoljavaju emocijama da im se prepreče u donošenju ispravne odluke.

Žene Vage predstavljaju oličenje ženstvenosti, i imaju izuzetno lepu građu tela. Užasava ih i sama pomisao na samoću i bukvalno su nesposobne da žive same. Muškarci Vage su veoma muževni, šarmantni i vole da dele savete koje im niko nije tražio. Ćudljivi su, ali imaju vrlo ubedljive govore.

Kada je reč o zanimanjima koja odgovaraju Vagama, treba da izbegavaju fizičke poslove, jer to nije za njihovu tananu prirodu. Odgovaraju im polja umetnosti, estetike, trgovine i finansija. Odlične su diplomate, jer veruju u kompromisna rešenja.

Poznate ličnosti rođene u znaku vage su: Brižit Bardo, Ašer, Ešli Simpson, Vil Smit, Hilari Daf, Met Dejmon, Ketrin Zita Džouns, i dr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup