Jaka šminka i moda osamdesetih se opet vraćaju

madonna_iz_perioda_osamdesetihSudeći po novim uticajima kreatora i šminkera, uticaj osamdesetih se opet vraća. Pod izgovorom da im je  dosadio savršeni i ispeglani izgled, koji dominirao proteklih godina, modni stručnjaci pokušavaju da unesu dinamiku, tako što se vraćaju lošem stilu osamdesetih.

Drečave boje na licu, počev od upadljivih senki, poređanih na kapcima u duginim bojama, preko prejakog rumenila, istaknutog crnog krejona na očima, pa do jarko crvenih karmina, su sve ono što pokušava da se nametne novim trendom. Ukoliko niste sigurni kako to tačno može da izgleda, dovoljno je da pronađete sliku neke popularne ličnosti iz perioda osamdesetih.

Kreatori su se potrudili da poguraju ovu ideju uvodeći u svoje kreacije ove sezone ogromne špicaste naramenice, zbog kojih žene podsećaju na bodi bildere, bacajući njihovu ženstvenost u senku. Pored naramenica, koje su postale obavezne, modeli jakni i sandala, su takođe u stilu osamdesetih.

Međutim, ovaj stil nema samo loše karakteristike, bar kada je reč o šminkanju. Deblje naglašene obrve, daju lep okvir licu i čine ga izražajnijim. One predstavljaju potpunu suprotnost previše istanjenim i posvetljenim obrvama, koje se praktično i ne primećuju, a bile su obavezne, za sve žene koje su želele da budu moderno našminkane proteklih godina. Plavuše su najviše bile kažnjene ovim trendom, jer su im obrve do te mere posveljivane, da su izgledale kao da ih i nemaju. Debljina obrva je bitna stavka u ulepšavanju i predstavljaju najčešću grešku koje žene čine prilikom sređivanja. Previše istanjene obrve retko kome stoje dobro. Naime, ono što većina žena ne zna je da isuviše tanke obrve čine lice znatno širim, nego što to ono jeste, tako da nisu nikako preporučljive onima, kojima je lice već ionako široko.

Kako se svi trude da isprate trendove, najbolje je to učiniti delimično, a prepustiti šminkerima da eksperimentišu sa bojama. Izgled obrva je svakako prihvatljiv u potpunosti, tako da oko toga nema dileme. Što se tiče ostalih karakteristika ovog trenda, najbolje je preuzeti samo jednu, kako ne bi zadobile klovnovski izgled. Kada je reč o načinu šminkanja, osamdesete karakteriše šarenilo i treba biti oprezan sa njim. Ukoliko se odlučite za npr. šarolikost senki, ostatak lica treba našminkati onako kako bi inače to uradile. Isto važi za drečavo crveni karmin, ili bilo šta drugo iz ovog stila. Dok za garderobu takođe važi zlatno pravilo umerenosti, frizure iz ovog perioda je najbolje prepustiti zaboravu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup