Kako da napravite jeftine i interesantne ukrase za Novu Godinu?

Praznični duh se već može osetiti na ulicama. Polako kreće planiranje za novogodišnje praznike, ulice se ukrašavaju, a najmlađi (i oni koji se tako osećaju) već razmišljaju o ukrašavanju jelki i stambenog prostora. Za lepo ukrašavanje možete se okrenuti kupovnim ukrasima koje možete naći u ovom trenutku svuda, ali je svakako zanimljivije i kreativnije da svoje ukrase sami napravite.

Osim što ćete imati jedinstvene ukrase, uštedeti novac, taj osećaj pravljenja ukrasa je osećaj nadolazećih praznika. :) U ovom tekstu vam predstavljamo video tutorijale koji su nama bili najinteresatniji, a pokazuju kako da napravite interesatne ukrase za jelku i celu vašu kuću.

Novogodisnji ukrasi

1. Koka-kola kamion od limenki

Ovaj video prikazuje kamion koji je napravljen od limenki i čepova Koka Kole. Kamion možete ukrasiti dodatnim “šljaštećim” detaljima i imate originalan ukras za kuću, i novogodišnju igračku za decu. Kompletno uputstvo za pravljenje ovog kamiona možete pronaći ovde.

2. Ukrasi od toalet papira

Uz malo kreativnosti, možete napraviti ukrase i od stvari koje svi mi imamo u kući, kao što su toalet papir, lepak, boja i/ili lak za nokte. Ovaj video možete pratiti kao vodič, a može vam i poslužiti kako inspiracija. Kao kalup možete koristiti kalup koji ćete sami oblikovati od komada metala ili modle za kolače (ukoliko ih imate). Naravno toalet papir dok je vlažan možete oblikovati i ručno. Vodite računa da krenete na vreme, pošto je potrebno barem jedan dan da se ovakav ukras osuši.

3. Ukrasi od kolaž papira

Ovaj video kli pokazuje kako da napravite tri ukrasa od kolaž papira. Sem apira biće vam potrebni još i makaze, heftalica i ukrasna traka. Ukoliko nemate ukrasnu traku, dobre će poslužiti i traka kolaž papira u istoj boji.

U ovom segementu ćemo vam predstaviti još jedan ukras za kuću koji možete napraviti od kolaž papira, ali možete korisiti i običan beo papir.

4. Ukrasi od šišarki

Ukrasi od šišarki mogu biti jako lepi i kreativni, a za to su vam potrebne samo šišarke, malo lepka i šljokice koje se mogu lako nabaviti. Pronašli smo za vas video koji prikazuje korake kako da napravite “sijajuće” šišarke.

Uživajte u “majstorisanju”, a u komentarima nam možete dati neke vaše ideje za pravljenje novogodišnjih ukrasa.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.