Kako da oformite sopstveni stil?

kako-da-oformite-sopstevni-stil2Bez obzira da li dok prolazite ulicom ili gledate TV, sigurno ste bili u prilici da oduševljeno primetite kako ONA ili ON ima stila! Takođe, sigurno ste čuli različite teorije o tome da li se stil izgrađuje s godinama, ili se neki prosto rađaju s tim, pa do negodvanja ili čak i gađenja prema rečima tipa graditi, jer to podrazumeva uplitanje tuđih uticaja i ideja na vaše odluke o tome šta ćete da nosite.

Istina je negde na sredini, a svakako podrazumeva bežanje od uniformisanosti. Uniformisanost je jedna od čestih današnjih modnih bolesti, od koje je teško pobeći, jer prosto, današnji butici je nemilosrdno serviraju. Svi oni manje-više nabavljaju krpice kod istih šanera iz Turske ili slično, pa preprodaju ovde po vrtoglavim cenama. Posebno su zanimljivi oni butici sa odlično sređenim enterijerom, koji vam besramno serviraju laž kako prodaju original npr. Cavalli haljinu, da bi ste naišli na jedan drugi butik, na mnogo manje atraktivnoj lokaciji i znatno lošijeg enterijera i ugledali istu takvu haljinu i od prodavca saznali njeno stvarno poreklo. Da ne pominjemo sulude diktature boja koje su trenutno u trendu, pa tako vidite 80 odsto grada kako paradira u krpicama boje ciklama. Ove zime je gotovo nemoguće pronaći šal u braon boji, jer je sada moderna siva!

Međutim,svemu tome ima leka, a to je da kada dočekate da vaša omiljena boja bude postavljena na tron trenutno in boje, nakupujete što je moguće više krpica i nosite je i narednih godina kada ljudi budu marširali u nečem suludom poput ciklame. Naravno, rizikovaćete da vas okarakterišu kako niste in, ali oni koji su spremni da se drže sopsvenog stila se neće potresati zbog toga.

Trenutno moderne boje, pogotovo ako su upadljivog karaktera, više treba koristiti za accessoir, čisto da ispunite modni hir a da ga opet ne pratite suludo. Naravno, neutralne boje poput sive, bele i braon su uvek dobrodošle i lako uklopljive u bilo kojoj varijanti.

Ako spadate u one ljude koji se ne snalaze dobro u modnoj diktaturi, već jednostavno idete linijom manjeg otpora, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se lakše snađete u toj modnoj gunguli.

Na prvom mestu obratite pažnju na to koje boje vam lepo stoje, i nijanse istih. To naravno zavisi od boje vašeg tena, kose, očiju i sl. Plavim ljudima sa plavim očima, jako lepo stoji plava boja, indigo plava, i pogotovo tamno plava. Ukoliko vam boja očiju sadrži i podtonove zelene, ne samo da će vam lepo stajati zelena nego će vam i oči poprimiti zelenkastu boju. To naravno ne znači da vam oči stvarno menjaju boju, već optički naglašavate njihove podtonove. Isto važi i za ljubičastu.

Zatim razmislite u kakvoj garderobi se najprijatnije osećate i kakav utisak želite da postignete. Da li je to sportska varijanta ili više vamp ili seksi. Koju god varijantu da odaberete uvek možete postići da izgledate lepo i da se u njoj osećate prirodno. Uvek možete napraviti različite varijacije na vaš stil, tako da nikad nećete delovati jednolično ili dosadno.

Zatim, obraćajte paznju i na materijale, jer ne stoje svi isto iako su u istoj boji. Čarape sa likrom će uvek dati punoću noge bez obzira u kojoj su boji, zato je uvek bolje izabrati npr. pamučni material ili prosto najlon bez likre, ali da bude npr. mrežaste ukoliko želite da sprečite da vam noge izgledaju deblje nego što to stvarno jesu.

kako-da-oformite-sopstevni-stil1Upoznajte svoje adute, tj. najjače strane i igrajte se s njima. Bilo da imate seksi ramena, divne grudi, duge noge,ili da prosto postoji nešto na vašem telu što jako volite. Treba da istaknete taj deo sa svakim komadom odeće koji nosite, bilo da su u pitanju svetlije boje ili specifični materijali u tom delu tela ili da ih jednostavno ogolite.

Ukoliko imate neki omiljeni detalj koji volite da nosite to će dati bitan pečat vašoj prepoznatljivosti. Ako ga odaberete u trenutno hit boji utisak će biti kompletan.

Za kraj, nikada nemojte da podcenite moć samopouzdanja i dobrog držanja tela. Ispravno držite kičmu i pustite da ramena padaju na dole. Dobro držanje može da vas napravi da izgledate više, mršavije, elegantnije i mnogo gracioznije. Ukoliko to što nosite, nosite sa samopouzdanjem, možete postati od onih koji prate slepo tuđe stilove do onih koji ih nameću i diktiraju drugima.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup