Kako da povećate usta uz pomoć šminke

Da bi usne izgledale lepo, nije obavezan odlazak kod plastičnog hirurga ili priučenih kozmetičara. Šminka može biti vrlo moćno sredstvo do zanosnog izgleda, ako zna da se koristi na pravi način. U narednim redovima, ovog teksta opisaćemo vam korak po korak, kako do punijeg izgleda usana, koristeći samo sjaj i dve olovke!

povecanje-usta-sminkom

1. Korak

Za početak dobro hidrirajte usne. Usne koje su hidrirane punije su od suvih. Možete koristiti neke od specijalizovanih proizvoda, a ukoliko nemate ništa slično kod sebe, dobro će doći obično labelo.

2. Korak

Uzmite belu olovku, ukoliko nemate takvu može da posluži i korektor, koji koristite za prikrivanje podočnjaka ili nepraviknosti na koži. Obojite sredinu i gornje i donje usne u belo. Vodite računa da boja obuhvati i ivice usana, ali vodite računa da ne pređete nimalo preko tih ivica. Najlakše ćete odmeriti širinu površine usana koju treba da obojite u belo, ukoliko prislonite kažiprst na usne. Širina usana koju pokriva kažiprst je površina koja treba da bude obojena.

3. Korak

Uzmite olovku za usne koja je malo tamnija od prirodne boje vaših usana. Obojite ovom olovkom ivice i uglove usana, polako smanjujući intenzitet kako odmičete od krajeva usana. Nije potrebno spajati ove dve boje.

4. Korak

Izmešajte prstima ivice površine obojene belom bojom, kako bi prelaz delovao prirodno.

5. Korak

Preko cele površine usana premažite bezbojni sjaj. Dozvoljeni su i svetli svetlucavi karmini i sjajevi. Što su svetlucaviji to je bolje, jer će na taj način rezultat konturisanja doći još više do izražaja.

Proces je gotov, i uz pomoć najobičnijeg konturisanja i prelamanja svetlosti dobili ste pune usne bez odlaska u ordinaciju.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.