Kako da pravilno odaberete boju kose?

Pravilan odabir boje, pa čak i nijanse boje kose, mnogo utiče na celokupni izgled žene. Veliki broj žena čezne za plavom kosom, s obzirom na to da se ista percepira kao najženstvenija, međutim, to ne znači da će i svakoj ženi dobro stojati ova boja. Naime, farbanjem u plavu boju, jedino što pojedine žene postignu je ispran, neupadljiv i dosadan izgled lica. Ovaj tip žena sa tamnijim bojama postižu potpuno suprotan efekat, lice im deluje toplije, a boja očiju je istaknuta. Stoga, ovaj tekst, posvećujemo večitom ženskom pitanju, koja boja kose mi najbolje stoji?

Veliku ulogu u odabiru boje kose ima boja tena, posebno tena lica, s obzirom na to da lice najteže tamni u solarijumima, te se ten lica i ostatka tela može razlikovati. Drugi važan činilac u odabiru boje za kosu je boja očiju.

Jako svetao ten

Ukoliko vam je lice izuzetno bledo, pogrešiće te i sa tamnim bojama podjednako, kao i sa svetlo plavom. Sa crnom bojom izgledaćete kao vampir, a sa svetlo plavom još bleđe nego što jeste, te možete izgledati i kao da ste bolesni. Preporučljive boje su tamno plava, sa što toplijim nijansama, boja meda, i jako svetla nijansa braon boje. Ukoliko imate plave oči, iste će se najlakše istaći sa svetlo braon nijansom, te će to dodati toplinu vašem licu. Takođe, ukoliko više preferirate plavu kosu, a imate plave oči, možete pokušati sa sivom bojom, odnosno pepeljastim tonovima. U ovom slučaju kupujte farbe koje se teže ispiraju, poput Keuene, ili Goldwell.

Svetao ten

Ukoliko imate svetao, ali ne i bled ten, možete sebi dozvoliti da eksperimentišete sa plavim nijansama. Ukoliko imate braon oči, ovo je odličan način da ih istaknete. Ukoliko imate zelenu ili plavu boju očiju, ili boju lešnika, možete isprobati crvenu boju, posebno njene svetlije nijanse, koje vuku na narandžasto, što će ih veoma istaći.

Tamniji ten

Tamniji ten sa plavim očima, odlično izgleda sa tamnim bojama kose, od crne do boje čokolade. Na taj način, oči će vam izgledati krupnije i sjajnije. Ukoliko imate braon oči, isprbajte kestenjastu boju, i različite varijante braon i eventualno mekšu varijantu crne.

Jedan od najlakših načina da sa sigurnošću odredite nijansu boje kose je da isprobate različite perike. Takođe, možete koristiti i kompjuterske programe koji pomažu u ovakvim odlukama. U svakom slučaju, nemojte se plašiti da eksperimentišete, i probate boju koju do tada nikada niste, jer će biti vredno pokušaja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup