Kako kupovati preko interneta?

raiffeisen-visa-virtuon-karticaU svetu je odavno popularan šoping preko interneta iz više razloga: ne morate da gubite vreme putujući do omiljenog šoping centra, u svakom trenutku vidite da li je željena roba dostupna za kupovinu, sve možete odraditi sa kućnog računara.

Sa druge strane u Srbiji, kupovina preko interneta još uvek nije zaživela u punom smislu te reči. Mali je broj domaćih internet prodavnica, još manji broj internet prodavnica koje primaju kartice, dok broj domaćih prodavnica na internetu sa zavidnim nivoom zaštite korisnika skoro i da nema. Razlozi nedevoljnog razvoja internet kupovine u Srbiji su mnogobrojni: od nedostatka poverenja do nedostatka adekvatne zakonske regulative za ovaj vid kupovine.

Sve više banaka nudi kartice kojima je moguće plaćanje preko interneta. Neke od banaka izdaju kartice, čija je jedina svrha plaćanje roba i usluga na internetu. Deo tih banaka savetuje svojim klijentima, da uplate na račun vrše neposredno pre nego što će izvršiti plaćanje na internetu, i to u iznosu tog plaćanja. Ovi saveti imaju za cilj da zaštite građane od elektronskih prevara. Na ovaj način se polako gradi poverenje ljudi ka internet transakcijama, koji su mnogo spremniji da koriste benefite elektronskog plaćanja i samim tim polako stvaraju neophodan ambijent za razvoj internet kupovine u našoj zemlji.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti Visa Virtuon karticu Raiffeisen banke, čija je isključiva namena plaćanje preko interneta.

VISA Virtuon karticu možete dobiti nakon što popunite zahtev za izdavanje ove platne kartice, i pošto u Raiffeisen banci otvorite devizni račun sa minimalnom uplatom od 20 evra za koji će biti vezano korišćenje kartice ili otvaranjem posebnog dinarskog tekućeg računa sa minimalnom uplatom od 300 RSD za koji će biti vezano korišćenje kartice.

Korisnik kartice može biti svaki punoletni građanin Republike Srbije, kao i strano fizičko lice koje je zaposleno u ambasadi, diplomatsko-konzularnom predstavništvu ili strano fizičko lice sa prebivalištem u našoj zemlji.

Iznos minimalne uplate mora postojati u svakom trenutku na računu kartice. Uplaćujte sredstva na Vaš račun neposredno pre planirane kupovine preko Interneta u iznosu očekivane kupovine.

VISA Virtuon kartica Raiffeisen banke može se koristiti samo za plaćanja putem Interneta na određenim domaćim i  inostranim web sajtovima. Raiffeisen banka preporučuje kupovinu samo preko proverenih Web sajtova proverene bezbednosti.

Prilikom plaćanja roba i usluga VISA Virtuon karticom na nekim sajtovima osim polja sa brojem kartice i polja sa datumom važnosti kartice, postoji i polje u koje treba uneti 3 cifre (CVV2). U ovo polje se unosi trocifren broj koji je odštampan na poleđini Vaše VISA Virtuon kartice.

Za više informacija možete posetiti posetiti internet stranicu Raiffeisen banke: Visa Virtuon kartica Raiffeisen banke.

Ova banka je obezbedila i spisak proverenih internet sajtova za kupovinu preko interneta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup