Kako da nađete posao u Srbiji preko interneta?

Posao u Srbiji nije lako naći, jer  živimo u zemlji u kojoj je jedan od glavnih problema nezaposlenost. Većina nezaposlenih poslove traži preko interneta, jer uglavnom sve kompanije objavljuju poslove na internetu. u ovom tekstu ćemo pobrojati sve načine da nađete posao preko interneta.

zarada-od-interneta-novac

Kako naći posao u Srbiji?

1. Specijalizovani sajtovi za poslove

Poslovi u Srbiji se najčešće traže preko specijalizovanih sajtova za poslove. Sa obzirom na to da većina ljudi zna kako funkcionišu ovi sajtovi, samo ćemo ih pobrojati:

poslovi.infostud.com
www.lakodoposla.com
www.poslovi.rs
www.nsz.gov.rs
posao.oglasi.rs

Preporučujemo vam i pretraživač sajtova za poslove, preko koga možete pretražiti sve poslove u Srbiji. Ovaj pretraživač se nalazi na adresi www.nadjiposao.rs.

2. Kompanijski sajtovi

Ukoliko želite da radite u nekoj konkretnoj kompaniji, pratite sajt te kompanije. Sve kompanije slobodna mesta prvo objave na svojim sajtovima. Na ovaj način možete saznati pre svih da je otvoreno neko radno mesto u kompaniji u kojoj želite da radite.

3. LinkedIn

LinkedIn u Srbiji nije popularan kao Fejsbuk, međutim ako tražite posao, prosto morate imati nalog na ovoj društvenoj mreži. Veliki broj kompanija je počeo da objavljuje poslove ekskluzivno na LinkedIn-u.

4. Sajtovi koji objavljuju poslove u nekoj industriji, a nisu specijalizovani

Postoje sajtovi koji se bave određenim industrijama, a koji povremeno objavljuju poslove unutar industrije koju obrađuju. Preporučujemo vam da pratite tekstove na tim sajtovima, pošto obično kroz tekst se pominju poslovi, koji su raspisani. Kao primer ovakvog sajta navešćemo startit.rs, koji se bavi web/tech startapovima, a koji povremeno objavljuje u koji startap traži nove radnike.

5. Facebook i Twitter

Ukoliko imate naloge na ovim društvenim mrežama, sa vremena na vreme u polje za pretragu ukucajte heštag #posao ili #poslovi. Danas većina kompanija objavljuje poslove i na Facebook-u i Twitter-u.

Komentari

komentara

Tags:, ,
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.