Kako pravilno odmeriti brushalter

kako-da-odmerite-brushalterBrushalteri predstavljaju komade garderobe, kod kojih žene najčešće greše kada odabiraju broj. Neverovatan je podatak da čak 80% žena nosi pogrešan broj brushaltera! Žene obično nose brushaltere koji su ili preveliki, ili premali ili su jednostavno iznošeni, pa im zbog toga ne drže lepo grudi. U Americi je čak zaživeo trend odlazaka u specijalne salone u kojima stručnjaci pravilno odmeravaju svakoj ženi ponaosob obim poprsja, kako ne bi pravile takvu grešku. Kako kod nas ne postoji ova vrsta salona, mi ćemo vam dati nekoliko saveta kako da pronađete svoj broj brushaltera, a ujedno vam unapred uštedeti novac koji biste dali u ovakvom tipu salona, za slučaj da se jednom otvore i kod nas.

Prvo pravilo, kod odabira brushaltera je, da pre nego što odjurite u butik veša, u potrazi za najnovijim atraktivnim komadom, je da uzmete u ruke metar i odmerite svoj obim tela odmah ispod grudi. Dodajte broj 5, broju koji ste dobili merenjem. Ukoliko je u pitanju neparan broj, zaokružite ga na prvi paran broj, jer se brojevi brushaltera uvek izražavaju u parnim brojevima. Na taj način dobićete prvi broj, pošto se svaki broj brushaltera sastoji od dve oznake. Jedna je označena cifrom, a druga slovom. Tako ćete saznati u koji obim se uklapate, tj. da li je u pitanju obim koji se kreće od  70-75, 75-80, ili 80-85 itd. Zanimljivo je da veliki broj žena misli kako su ove cifre u stvari one koje govore o veličini njihovih grudi. Upravo iz tog razloga dešava se da kupuju grudnjake koji su ili toliko duži od njihovog obima, ili su prekratki, pa ne uspevaju da ih zakopčaju.

Sledeći potez je da proverite da li možete da zakopčate brushalter na najdalju zakačku a da vam pri tom lepo stoji. Tako ćete ujedno i proveriti da li ste uspešno obavili merenje koje smo vam opisali u prethodnom koraku. Ukoliko ne možete, da zakopčate brushalter na najdalju zakačaljku, nemojte ga ni kupovati! Grudnjaci se nošenjem rastežu, pa posle određenog vremena počnu da vise ukoliko ih ne prebacite na sledeću zakačku.

Zatim, odaberite broj korpe. Imate u ponudi A, B, C, D, E i F, i to je onaj broj koji stvarno meri veličinu vaših grudi, a ne obima gornjeg dela tela. Oznaka A predstavlja najmanji broj, a brojevi se povećavaju za jedan, abecednim redom. Iz toga se naravno zaključuje, da je F najveći broj, i on stoji vrlo malom broju žena, ukoliko ne spadaju u one koje su ugradile silikone ili su jednostavno punije građe. Ova oznaka se izračunava tako što ćete metrom odmeriti vaše telo preko grudi, a zatim oduzeti ovaj broj od broja koji ste dobili kada ste merili telo ispod grudi. Razlika koju ste dobili služi za izračunavanje broja korpe brushaltera. Ukoliko je ta razlika za 2 i po centrimetra veća od broja vašeg obima ispod grudi, nosite A veličinu korpi. Ako je pomenuta razlika 5 centimetara, znači da vam odgovara B veličina korpi. Razlika od 7 i po centimetara, označava C veličinu korpi, razlika od 10 centimetara, D veličinu korpi, a razlika od 12 i po centimetara, E veličinu korpi. Poslednja i najveća veličina F, odgovara razlici od 15 centimetara.

Kako bi dobili tačne mere, prilikom ovih odmeravanja, najbolje bi bilo da zamolite nekoga da vam pomogne u pridržavanju metra, jer se isti lako pomera ili jednostavno isklizne iz ruku.

Za kraj vodite računa da da ne stežete previše bretele, kako bi vam grudi lepo stajale u vašem novom brushalteru. Takođe, vodite računa da bretele treba da nose teret vaših grudi svega 10% procenata. Ukoliko morate previše da ih zatežete, znači da vam je grudnjak prevelik.

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.