Kako vezati muški šal?

Muškarci šal nose isključivo zimi, i to kada se temperature spuste značajno ispod nule. Iako, se smatra da je šal tek komad garderobe koji treba da nas ugreje, može da posluži i kao zanimljiv modni detalj i ukras. U zavisnosti od vezivanja jedan šal može izgledati svaki put novo, drugačije i upotpunjivati stajling. Prigodan je za dnevne, kao i večernje prilike i kombinuje se u zavisnosti od prilike.

U ovom post ćemo vam pomoći pri vezivanju muškog šala, kako bi svaki put izgledali sveže i drugačije. Predstavljamo vam četiri najčešća načina vezivanja muškog šala.

1. Šal jednom obmotan oko vrata

Ovo vezivanje se koristi kada nema vetra i nije jako hladno. Posebno je pogodno nositi ovako šal u jesen ili proleće, kada je vreme promenljivo, a temperature se menjaju značajno u zavisnosti od doba dana. Na primer, ako ste po svežem jutru krenuli na posao možete šal odmotati jednom oko glave, a popodne kada se vraćate sa posla po toplijem vremenu primeniti isti stil sa dodatno opuštenim šalom oko vrata.

2. Šal dva puta obmotan oko vrata

Zimi kada je hladni i/ili kada duva jak hladan vetar, predlažemo vam da obmotate šal dva puta oko vrata, naravno ukoliko vam dužina istog dozvoljava. Na ovaj način postići ćete dovoljnu zaštitu za vrat od hladnoće i naleta oštrih vetrova.

3. Francuski čvor

Ovaj čvor se zove još i Pariski čvor, odnosno evropski čvor. Cilj mu je da pruži otmen izgled, a u isto vreme da pruži zaštitu od hladnoće. Šal se jako lako vezuje: poravnaju se krajevi šala, stavi se oko vrata, pa se kraj šala (onaj deo sa resama na kraju), provuče kroz rupu na početku koju prave dva dela šala (kao na slici).

4. Jednostav čvor

ovaj način vezivanja muškog šala, predstavlja najjednostavniji i najnezahtevniji način vezivanja šala. Vezuje se tako da vam šal sa jednakim krajevima pada preko vrata, zatim se krajevi pokupe i veže se jednostavan čvor (kao na slici).

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.