Kompatibilnost horoskopskih znakova – Blizanci

Blizanci su dinamičan, znatiželjan, i inteligentan zodijački znak. Oni su večita deca. Promenljivih su raspoloženja, i u stalnoj potrazi za novim saznanjima i uzbuđenjima. Njihov ritam nije lako pratiti, jer oni mrze rutinu, svakodnevnicu i obaveze. Blizancima je potreban partner, koji ih neće sputavati u njihovim životnim putešestvijama, već inspirisati na nova.

BLIZANCI i OVAN

Ovo je odlična kombinacija, i imaju sve šanse za dugotrajnu i čvrstu zajednicu. Dopunjuju jedno drugo, i uvek će biti u potrazi za novim uzbuđenjima. Vrlo harmonična veza. Svestranost u razmišljanju koja karakteriše Blizanace, može da pomogne Ovnu, kada je reč o njegovim ishitrenim reakcijama i idejama. Negativne karakteristike ovog para su slaba tolerancija za dosadu, te mogu imati, gomilu pokrenutih projekata i ideja, koji nikada nisu realizovali do kraja, jer su im postali dosadni i problematični. Takođe ne znaju ni da balansiraju sa novcem, te mogu imati problema sa istim.

BLIZANCI i BIK

Veza koja ne obećava mnogo, iako će u početku biti iskrica privlačnosti. Blizance će nakon početne privlačnosti, nervirati Bikova jednoličnost, usporenost i nedostatak mašte, a Bika promenljivost i nestalnost Blizanaca. Ova dva znaka su potpuna suprotnost, i svaki od njih poseduje one osobine, koje ovom drugom nedostaju. Drugim rečima oni su potvrda pravila da se suprotnosti privlče. Komunikacija između njih je loša i nedovoljna. Blizanac čezne za pričom i iskazivanjem osećanja, a Bik preferira da svoja osećanja pokaže delima. Blizanac će to shvatiti kao nedostatak Bikove privrženosti i osećanja, i lako će mu dosaditi takva veza. Potrebno je mnogo prilagođavanja, da bi ovakva veza uspela.

BLIZANCI i BLIZANCI

Odlična kombinacija, za koju važi parola: Sličan se sličnom raduje. Veza sa mnogo neusiljenog razumevanja, istih težnji i ciljeva. Često putuju zajedno i u potrazi su za raznim tipovima zabave. Živahan i energičan par, sa mnogo prijatelja i aktivnim društvenim životom. U društvu se često izdvajaju kao najinteresantniji par. Opasnost u vezi se krije u mogućnosti da izgube bliskost i postanu najbolji prijatelji, umesto ljubavnici. Međutim, to se lako rešava odvajanjem vremena za isključivo za sebe, bez prijatelja, tv-a, i ostalih gedžeta. Takođe, može doći i do međusobnog takmičenja oko toga ko je zabavniji. Pored toga, moraće da kontrolišu i potrebu za flertovanjem. Ukoliko uspeju da sačuvaju stabilnost veze, očekuje ih dugotrajna, harmonična veza, i neminovan brak.

BLIZANCI i RAK

Skoro pa nemoguća kombinacija. Bez obzira što se mogu razviti i dublja osećanja, razlike između ova dva zodijačka znaka su prevelike, da bi opstali zajedno. Pozitivni efekti ovakve veze su da će Blizanac uspevati s vremena na vreme da izvuče Raka iz njegove ljušture, a Rak će unositi dozu smirenosti u ponašanje Blizanca. Međutim, vremenom oba znaka mogu postati duboko nezadovoljna, jer nijedan ne vodi život kakav želi. Blizanci neće ulivati sigurnost koja je potrebna Raku, a Blizancima će, opet, postati jako dosadno. Pored toga, Blizancima će Rak delovati preterano misteriozno, te s obzirom da preferira otvorenu i nenapregnutu komunikaciju, neće imati strpljenja za Rakovu stidljivost u iskazivanju mišljenja i osećanja. Jednostavno će poželeti da se preorijentiše na nešto zanimljivije.

BLIZANCI i LAV

Početna privlačnost postoji, međutim, za njeno održavanje potrebno je dosta prilagođavanja. U početku će Lav moći da prati Blizanca u njegovim aktivnostima, ali onda će stati, jer će mu biti previše. Lav, iako spada u energične znakove, ipak voli stabilnost i dozu rutine, koja ne pogoduje Blizancu. Ukoliko Blizanac bude spreman da uspori tempo, zauzvrat će imati romantičnog partnera, koji će ga voleti svim srcem. Lav zahteva privrženost, koja će gušiti Blizanca, jer će morati da mu daje više komplimenata, nego što to želi, i posvećuje mu više pažnje, nego što je spreman. Međutim i pored toga, imaće dovoljno romantičnih i zabavnih trenutaka, da oboje požele da dugo vremena ostanu zajedno.

BLIZANCI i DEVICA

Skoro pa nemoguća kombinacija. Ovde je potrebno toliko truda, da je mnogo lakše prihvatiti činjenicu, da bi mnogo lakše funkcionisali kao prijatelji. Devica je previše usporena za Blizanca, i troši nepotrebno mnogo vremena na analiziranje svake informacije na koju naiđe. Zbog toga, Blizancu koji brže razmišlja i ne udubljuje se u problematiku ako nema potrebe za tim, Devica može delovati kao da ne razume šta joj priča iako nije stvarno tako. S druge strane, Devici Blizanac može delovati površno, što će naravno poželeti da kritikuje. Devica je praktična, metodična i vredna, ali Blizancu jednostavno dosadna.

BLIZANCI i VAGA

Odlična, pa čak možda i savršena kombinacija, puna razumevanja sa obe strane. Dobro se slažu i imaju mnogo zajedničkih osobina i interesovanja. Ovo je veza u kojoj nema ljubomore, već samo mnogo interesantnih i strastvenih trenutaka. Oboje privlači umetnost, a imaće i mnogo intelektualnih razgovora. Oboje će biti zadovoljni aktivnim društvenim životom. Biće potrebno da neko od njih dvoje preuzme ulogu onog ko će da donosi odluke, s obzirom da nijedno ne voli to da radi. Sve u svemu oni čine kompatibilne partnere. Međutim, uspeh veze zavisi od njihove lične spremnosti da se posvete istoj, i zadrže u njoj čak i kada bude napetih trenutaka, koji su neminovni u svakoj vezi. Ukoliko se stvarno posvete jedno drugom očekuje ih dugotrajna veza i brak.

BLIZANCI i ŠKORPION

Ovo je tip veze, koji najbolje funkcioniše isključivo kao avantura. Škorpionova misterioznost, budi detektiva u Blizancima, koji će delovati privlačno Škorpionu zbog svoje otvorenosti, spontanosti, i inteligencije. Privlačnost između njih može biti magnetska, međutim , to ne znači da se dobro slažu. Škorpion je preterano posesivan, što ne prija Blizancu željnom slobode. Razlike među njima mogu biti tolike, da njihova veza može delovati paradoksalno, pa čak i opasno. Škorpion je preterano zahtevan za Blizance, previše koncentrisan na samog sebe, i potpuno nespreman da se promeni u bilo kom pogledu. Blizanci, s druge strane, zbog svoje brzopletosti, će delovati površno Škorpionu. Komunikacija između njih je uglavnom loša s obzirom da se Blizanci kroz život vode inteligencijom i komunikacijom, a Škorpion intuicijom i impulsima. Početna privlačnost i fasciniranost jednog sa drugim, s vremenom počinje da bledi i uglavnom dolazi do kraha. Ukoliko se ova veza produži, ili dođe čak do braka, isti može biti vrlo težak i naporan.

BLIZANCI i STRELAC

Za suprotne zodijačke znakove, kaže se da se ili jako privuku, ili su vrlo odbojni jedno drugom. Ovakva veza je ili pakao ili raj, i nema nijansi između ovih opcija. Dobra strana ovog zodijačkog susreta je što vrlo brzo postane jasno kojoj od dve krajnosti pripada. Za slučaj da je reč o rajskoj kombinaciji, veza je harmonična, dugotrajna i nadasve prepuna avanturističkih i zabavnih trenutaka. Oba znaka vole da vode duge intelektualne, pa i filozofske razgovore, odlično komuniciraju i razumeju jedno drugo. Oboje su nezahtevni, optimistični i duhoviti. Čak i kada sve rade zajedno, što je čest slučaj, ne oseća se gušenje onog drugog, jer su vrlo kompatibilni i znaju šta prija onom drugom. Mogući problemi, mogu se javiti u spavaćoj sobi, s obzirom da im fali kompatibilnosti na tom polju. Takođe, kao što su impulsivno ušli u vezu, isto tako mogu a odluče i da raskinu. Ukoliko ipak dođe do braka, jedno od ovo dvoje će morati da preuzme obavezu da se brine o njegovim frustrirajućim momentima.

BLIZANCI i JARAC

Komplikovana kombinacija, sa malo izgleda za uspeh i dugotrajnost. Blizanci, generalno imaju tendenciju da se upuste u vezu sa nekim od zemljanih zodijačkih znakova, a onda ih ostave slomljenog srca zbog nekog zanimljivijeg. Jarac je vrlo oprezan i ne prepušta se lako osećanjima, kao da predoseća opasnost. Blizanca će privući Jarčeva racionalnost, smisao za humor i čvrstina, ali će ga odbijati njegova ozbiljnost, snobizam i posvećenost karijeri. Bez obzira što ga je privukla njihova priroda, Jarca će nervirati nepouzdanost i rasejanost Blizanaca i otimanje kontroli. Ovaj par, zbog svojih razilika može delovati kao da je reč o roditelju i detetu. Sve u svemu, reč je o vezi, koja baš i nije osuđena na uspeh.

BLIZANCI i VODOLIJA

Ovo je dobra kombinacija, par koji ima dosta sličnosti, kako u karakteru, tako u interesovanjima. Zapravo Vodolija se smatra odraslim Blizancima, što donosi određenu dozu stabilnosti u vezu. Međutim, deca koliko god bila spremna da prate roditelje u odlukama i brojnim aktivnostima, nekad će ih ti roditelji i nervirati sa svojim stavovima. No, to nije strašno, i generalno posmatrano oni jesu jedno za drugo. Mogu da pariraju jedno drugom na polju inteligencije, vole da se druže sa ostalim ljudima, i vode aktivan i zanimljiv život. Može se desiti da više budu povezani mentalno, nego osećanjima, no vremenom prevazilaze i tu prepreku.

BLIZANCI i RIBE

Za ovu vezu važi pravilo: Koliko strasti, toliko i problema. Imaju potpuno različite poglede na život, i često na pogrešan način tumače poteze i ponašanje onog drugog. Ribe je lako zavesti, i one odmah očekuju duboku ljubav, dok kod Blizanaca je ovaj proces potpuno drugačiji. Ribe su emotivnije od Blizanaca, i stvaraće atmosferu nepoverenja. Blizanci opet neće moći da Ribama pruže stabilnost, koja im je potrebna, često će ih povređivati svojim nehajnim ponašanjem (koje je zapravo bezazleno, ali Ribe to ne znaju) i na kraju će oboje biti zbunjeni, ne znajući šta ovaj drugi uopšte želi od njih. U svakom slučaju, mnogo bolje funkcionišu kao prijatelji, neho kao par. U koliko kojim slučajem dođe do braka, isti može biti pravo mučenje.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.