Kompatibilnost horoskopskih znakova – Lav

Lav je zodijački znak snažnog karaktera i neverovatne energičnosti. Ne vole promene, drže se već dobro utvrđenih stanovišta i rutine, i privući će ih sve što će im pružiti kraljevsku atmosferu. Izuzetno vole komplimente, zbog čega mogu biti žrtva manipulacije. Odgovara im partner koji će biti spreman da im beskrajno ugađa i otvoreno pokazuje svoju naklonost.

horoskop-lav

LAV i OVAN

Zodijačka kombinacija koja ima vrlo dobre šanse za uspeh. Karakteri su im vrlo slični, energični su i imaju ogroman ego. Međutim, upravo zbog pojedinih sličnosti, mogu nastati i vatrene rasprave, posebno kad je reč o dominaciji. Jedno od njih dvoje mora prepustiti glavnu ulogu partneru, a nijedno nije voljno da to učini. Pored toga, Lava će u pojedinim situacijama biti sramota usled neprikladnog ponašanja nehajnog Ovna, kojeg za razliku od Lava nije briga šta drugi o njemu misle. Lavu je potrebno konstantno divljenje, te će kvalitet veze zavisiti i od Ovnove spremnosti da da ugađa. Međutim, ukoliko se dogovore oko glavnog pitanja, tj. dominacije, očekuje ih uspešna veza, a sve ostalo mogu biti manja spoticanja u generalno posmatrano stabilnoj vezi.

LAV i BIK

Snažna emocionalna veza, sa velikom fizičkom privlačnošću, međutim i pored istih imaju brojne prepreke da previziđu, kako bi im veza uspela. Bik će pružati pažnju toliko potrebnu Lavu, sve dok ne uvidi da ne dobija istu količinu za uzvrat. Nakon toga će da se zatvrdoglavi i kritikuje, tj. radi sve ono što će da nervira Lava, koji će misliti kako ima nezahvalnog partnera, koji ne zna da ga ceni. Međutim, kako nijedno od njih ne voli promene, mogu zaista dugo da zaglibe u vezi koja im donosi probleme. Uspeh veze, zavisi isključivo od njihove spremnosti za kompromisom.

LAV i BLIZANCI

Odlična kombinacija puna romantike i zabave. Blizanci znaju da probude detinjastu stranu Lavovog karaktera ikonstantno mu pružaju zabavu u kojoj će oboje uživati. Blizanci će usled svoje radoznalosti biti najbolji slušalac, kojeg je Lav ikada imao, što će goditi njegovom egu, uzvraćajući divljenjem ka inteligenciji Blizanaca, te će oboje biti zadovoljni. Svojom toplinom Lav će znati da smiri nervozu i frustracije Blizanaca, te će se uglavnom dobro slagati. Međutim, problemi mogu nastati usled Lavovih otpora ka promenama, koje Blizance privlače i nespremnosti da mu posvećuje istu pažnju kao na početku, jer nema ništa više novo da se upozna. Međutim uz kompromise, ovo može biti uspešna veza.

LAV i RAK

Neizvesna kombinacija, koja može biti i najbolja, ali i najgora veza koju su ikada imali. Sve zavisi od ličnih aspekata i spremnosti na kompromis. Rakove promene raspoloženja, mogu biti vrlo iscrpljujuće za Lava, iako će mu prijati pažnja i toplina koju će dobijati u toku pozitivnih Rakovih momenata. Rak može delovati Lavu kao osoba koja ne zna šta hoće, jer Rak ima problem sa izražavanjem osećanja i raspoloženja, te stoga komunikacija između njih može biti slaba i naporna. Međutim, ukoliko uspeju da razreše problem komunikacije, stava prema novcu i ekstravaganciji, i ukoliko Rak bude voljan da bezpogovorno udovoljava Lavu, mogu ostvariti dobru i stabilnu vezu.

LAV i LAV

Ova kombinacija ima mnogo više šanse za uspeh nego za neuspeh, međutim ukoliko dođe do neuspeha, isti se pretvara u potpunu katastrofu. Ovo je veza sa neverovatno mnogo dramatičnosti, izliva osećanja, strasti, romantike, teatralnosti i seksualnih događaja koji lako mogu preći u perverziju. Ovo je par koji se posvađa, samo zato da bi se posle pomirio. Ukoliko žele da im veza uspe, moraju napraviti kompromise i jedno od njih mora prepustiti glavnu rolu svom partneru. U suprotnom nijedno neće dobijati dovoljno pažnje, nezadovoljstvo će rasti i veza će doživeti sunovrat.

LAV i DEVICA

Nije baš najsrećnija kombinacija. Prirode su im previše različite, no ako se potrude, postoji šansa za uspeh. Devica “voli”, tj. mora da kritikuje, a to je direktan udar na ogromni ego, koji Lav poseduje. Lavu neće ići od ruke da izvrši dominaciju nad svojeglavom Devicom i neće mu prijati da bude predmet njenog analiziranja. Lavu je potrebno divljenje, a ne kritikovanje, te ukoliko Devica ne obuzda svoju narav i nauči da prihvati Lavovu dtamatičnost veza neće biti uspešna. Takođe, Lav mora da bude svestan da kritike Device nisu napad na njegovu ličnost, već jednostavno konstruktivna analiza, kako bi stvari bile savršene. Ukoliko ne prevaziđu ove razlike u karakterima, neće biti u stanju da pronađu zajednički jezik.

LAV i VAGA

Romantična i uspešna veza. Vaga je neodlučne prirode, te joj neće smetati kad Lav preuzme kontrolu. Vaga svoje želje ostvaruje na suptilan način, te Lav ima osećaj kontrole i dominacije u vezi. Međutim, ukoliko Lav počne da preteruje u nametanju volje, Vaga će znati da se taktično izbori za sebe. Veza je stabilna, puna zabave, popularnosti i druženja. Imaju mnogo zajedničkih interesovanja i razvijen osećaj za lepotu. Ovo je jedna dobra i ispunjavajuća veza, koja se lako može krunisati i brakom.

LAV i ŠKORPION

Ogromna seksualna privlačnost već na prvi pogled, sa javnim ispoljavanjem nežnosti do te mere da svima u okolini bude neprijatno. Međutim veza je uglavnom kratkotrajne prirode. Sve dok probleme uspevaju da prevaziđu odlaskom u krevet, veza je sigurna. Kada to više ne bude dovoljno, nastaju problemi. Škorpion je previše tajanstven za Lavov ukus, i Lav će sticati utisak da Škorpion krije nešto od njega. S druge strane, Škorpion je preterano ljubomoran, zahtevan i temperamentan za Lava koji ne voli ograničenja. Takođe, Škorpion je osoba koja će lako uočiti manu Lava, u vidu želje za aplauzom, komplimentima i pažnjom, i neće se libiti da je iskoristi. Ukoliko ovaj par želi uspešnu vezu, najbolje bi bilo da na samom početku postave pravila ponašanja i šta očekuju jedno od drugog. Na taj način mogu doživeti i uspeh.

LAV i STRELAC

Ovo je vrlo kompatibilna kombinacija, kada je reč o intelektualnim, emocionalnim i seksualnim poklapanjima. Međutim, postoji jedan ozbiljan problem, Strelac je uglavnom neveran i neuhvatljiv. S druge strane ako iko ima sposobnost da zadrži Strelca, to je Lav. Ukoliko, Strelac ne dobije neodoljivu želju da jednostavno zbriše bez traga, ovo će biti divna veza sa mnogo, zaista mnogo, obostranog uživanja, provoda, zabave, putovanja, svega. U slučaju da Lav zadrži Strelca, veza se može krunisati i brakom.

LAV i JARAC

Na prvi pogled izgleda kao da se nikako ne bi složili, ali često nije tako. Oboje vole novac, reputaciju i status. Sve dok Jarac obasipa Lava skupim poklonima, Lav će mu opraštati opsednutost poslom i karijerom i nedostatak pažnje. Ovde nema glavnog, jer oboje vole dominaciju, te se mogu sporečkati oko toga. Jarca će ponekad nervirati Lavova teatralnost i neće ga baš najbolje razumeti. Veza je ostvariva ali za brak su potrebni veći napori, te je isti neizvestan.

LAV i VODOLIJA

Ova kombinacija, nema baš preterane izglede za uspeh, te pomalo odskače od uobičajenog pravila o načinu privlačenja suprotnih znakova Zodijaka, s obzirom da imaju najmanje izglede za uspeh u odnosu na ostale suprotne zodijačke parove. Bez obzira što se privlačnost može dogoditi već na prvi pogled, ova veza je uglavnom kratkotrajna, s obzirom da su im prirode teško uskladive. Lavu se ne dopada Vodolijina sklonost ka kritikovanju, i često mu može delovati kao hladna i emocionalno nedostupna osoba. Vodoliji, opet Lavovo ponašanje može delovati detinjasto i sebično. Međutim, ukoliko pronađu način da prevaziđu međusobne razlike, mogu da pozitivno utiču jedno na drugo i podstaknu promenu ponašanja.

LAV i RIBE

Ovo je kratkotrajna veza, sa skoro nikakvim izgledima za uspeh. Nemaju nikakva zajednička interesovanja, a jedina sličnost u karakteru je preterana briga za mišljenje okoline o njima. Deluju kao da su sa potpuno dve različite planete. Lava će vremenom početi da nervira nesigurnost i preosetljivost Riba, i neće moći da shvati njihov karakter ni životne težnje. Međutim, neće se pteterano ni udubljivati, jer će mu celokupna veza sa Ribama biti previše naporna. Pored toga, njegov otvoreni način izražavanja često može povrediti Ribe, a da to i ne primeti. Nakon toga, Ribe umesto da to otvoreno pokažu, još više se zatvaraju u sebe, zbog čega Lavu postaju još neshvatljivije. Sve u svemu ovo nije baš srećna kombinacija.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.