Kompatibilnost horoskopskih znakova – Škorpion

Škorpion je vrlo zahtevan i posesivan znak Zodijaka. Na kraće staze mogu da se slože sa svima, dok kasnije dolaze problemi. Sam Škorpion ima tendenciju da u prvom mahu idealizuje partnera i podigne ga na kraljevski tron da bi ga kasnije srušio i valjao u blatu. Škorpionu treba intuitivan partner, koji će imati strpljenja za njegove mračne faze, i koga neće gušiti njegova preterana posesivnost.

horoskop-skorpija

ŠKORPION i OVAN

Koliko god se privlačili međusobno, i koliko god bilo strasti bilo u početku među njima, ovo je ipak nestabilna veza, koja uglavnom ne može dugo da traje. Veza može postati iscrpljujuća za oboje, posle određenog vremena, jer Ovnove emocije ne sežu do dubina koje su karakteristične za Škorpiona. Jednostavno rečeno Ovan ne ispunjava očekivanja Škorpiona, i često ga može povrediti svojom nepromišljenošću. Mnogo bolje mogu funkcionisati na poslovnom planu, mada i tad mogu ući u sukobe.

ŠKORPION i BIK

Magnetska privlačnost, već na prvi pogled, međutim to ne garantuje uspeh na duže staze. Bik je dovoljno strpljiv, veran i posvećen da zadovolji pojedine Škorpionove zahteve, međutim njihova komunikacija može predstavljati problem, s obzirom da nijedno od njih dvoje joj nisu vični. Ukoliko dođe do sukoba između ova dva znaka, moguće su i opasne situacije, posebno ako se uzme u obzir izražena tvrdoglavost kod oba znaka. Šanse za uspeh veze su 50%, te sve zavisi od njih samih, tj. spremnosti da razmisle o njihovim razlikama i prilagode se partneru.

ŠKORPION i BLIZANCI

Uglavnom kratkotrajna veza, koja da bi uspela bilo bi potrebno previše napora, odricanja, i prilagođavanja. Blizancima vrlo brzo sve dosadi, a posebno ukoliko ih partner “guši” neumoljivom kontrolom. Sa Škorpionove tačke gledišta, Blizanci ne pružaju dovoljno emocija i deluju odsutno. Ova dva znaka, vode se potpuno drugačijim životnim principima, te ova je veza često ispunjena međusobnim nerazumevanjem. Samim tim, često ne traje duže od avanture, a s obzirom da nijedno nije voljno da se menja, tako je i bolje, kako ne bi došlo ekscesnih situacija.

ŠKORPION i RAK

U suštini ovo je odlična veza i uslovno rečeno idealna, s obzirom da imaju odlične šanse za harmoniju i dugotrajnost. Naravno, količina harmonije zavisi od međusobnih aspekata, ali šanse za idealnog partnera su ovde zaista izražene. S vremena na vreme može doći do problema jer su oba znaka introvertna, hirovita i emoivna, ali su svakako rešive prirode. Ova dva znaka pružaju jedno drugom ono što najviše žele od partnera, a to su odanost, posvećenost, stabilnost i pažnja, te mogu imati lepu dugotrajnu vezu i brak.

ŠKORPION i LAV

Dramatična veza, prepuna ekstrema. Mahom je kratkotrajna, ali uz prilagođavanja može i da potraje. Snažna početna privlačnost, vremenom slabi, jer kako se sve bolje poznaju, razlike između njih pa i sličnosti u vidu želje za dominacijom, staju na put njihovom zadovoljstvu. Ukolko Škorpion prihvati ulogu vladara iz senke i suptilno bude manipulisao Lavom, ovo će biti veza iz snova, međutim koliko god Škorpion bio kralj manipulacija, vremenom mu može dosaditi ovakva uloga, jer on zapravo želi otvorenu dominaciju. Ukoliko uspeju da prevaziđu prepreke, što dogovorom, što na druge načine, ova veza bi mogla da potraje.

ŠKORPION i DEVICA

Ovde je reč o veoma dobroj zodijačkoj kombinaciji, i veza između njih je obično harmonična. Privlačnost između njih je naglašena i dobro se slažu iako su im karakteri različiti. Neće se uvek i u svemu složiti, posebno su mogući ispadi ljubomore, no generalno posmatrano problemi se lako rešavaju, i harmonija preovladava u vezi. Intelektualna povezanost, takođe igra ulogu u ovoj vezi. Sve u svemu ovo je dobra i dugotrajna veza u kojoj nema smetnji za dobar brak.

ŠKORPION i VAGA

Ovo je veza čiji uspeh zavisi od međusobnih aspekata, i truda koji su spremni da ulože, međutim, mahom se završava kao kratkotrajna veza. Prirode i životne želje su im potpuno različite, pa čak i način na koji doživljavaju ljubav. Upravo zbog toga, mogući su brojni nesporazumi, ljubomora i sukobi. Ukoliko mu je dovoljno stalo do ove veze, Škorpion bi morao da učini napore i da proba da obuzda svoju naravi objasni svom partneru šta mu tačno smeta. Jedino na taj način mogu postići uspeh u vezi.

ŠKORPION i ŠKORPION

Ovo je veza koja ima podjednake šanse i za uspeh i za neuspeh. Previše su slični, te mane koje važe za jednog, važe i za drugog (želja za dominacijom, tvrdoglavost, manipulativnost), te ukoliko žele uspeh moraće da primene i po koji kompromis. Ovo je veza u kojoj može doći do neverovatno intenzivne povezanosti na svim mogućim poljima, i koja može zaći u skoro pa telepatiju. Tako duboka veza retko se sreće kod drugih zodijačkih parova. Međutim, po istom principu, ovaj par može zajedno dosegnuti i najdublje dno i pakao, kakav ne karakteriše ostale parove. Da bi ova veza funkcionisala, potrebno je da oboje budu potpuno iskreni od samog početka jedno prema drugom i otvoreno istupaju prema pratneru, bez preteranog oslanjanja na intuiciju. Jedino na taj način mogu dosegnuti potpunu povezanost, intimnost, i sigurnost u vezi, koja ih može odvesti u visine o kakvim drugi parovi mogu samo da sanjaju.

ŠKORPION i STRELAC

Ovo je uglavnom kratkotrajna veza ili avantura, sa slabim mogućnostima za dugu vezu, no ipak nije ni to nemoguće. Sve zavisi u velikoj meri od aspekata i zrelosti svakog pojedinačno. Strelac je generalno neuhvatljiv, no ukoliko Škorpion uspe da ga osvoji, imaće pored sebe strastvenog partnera koji mu može pomoći da proširi vidike. No, Škorpionu često nije dovoljno ono što mu Strelac pruža, te kraj njega nikad se neće osećati potpuno zadovoljno. Opstanak veze je neizvestan i potrebno je puno prilagođavanja za njen uspeh.

ŠKORPION i JARAC

Ovo je generalno dobra zodijačka kombinacija, koja im oboma može doneti korist i na poslovnom planu. Oboje imaju snažnu ličnost, te njihova udružena energija usmerena ka ostvarivanju moći i ambicija, donosi obostranu korist. Na ljubavnom polju, veza je ispunjena harmonijom i poštovanjem. Škorpion će biti oduševljen Jarčevim smislom za humor i prijaće mu njegov osećaj za realnost. Takođe, Jarac je jedan od retkih zodijačkih znakova kojima ne samo da neće smetati Škorpionova posesivnost, već će je shvatati kao dokaz ljubavi. Jedno drugom pružiće zapravo sve što im je potrebno i strast i senzualnost, stabilnost i sigurnost, smeh i zabavu, ali i pomoć u napredovanju. Sve u svemu, vrlo dobra i dugotrajna veza.

ŠKORPION i VODOLIJA

Veza koja retko može da bude bilo šta više od avanture, jer lako se može pretvoriti u neopisiv haos. Dužina ove veze obično traje koliko i početna strast, jer ubrzo nastupaju brojne svađe, dramatične Škorpionove scene, Vodolijin sarkazam i ravnodušnost i tenzije svin mogućih nivoa. Njihove prirode, način poimanja ljubavi i života uopšte, toliko se razlikuju, da prihvatanje takvih principa ovom drugom deluje kao uvreda. No, u zavisnosti od aspekata, čak ni ova kombinacija nije nemoguća, te se može naći i dobro aspektovana ovakva veza, pa samim timi njena trajnost.

ŠKORPION i RIBE

Ovo je u suštini dobra veza i Ribe ispunjavaju veliki broj zahteva koje Škorpion očekuje od partnera, no to ne znači da će biti u potpunosti zadovoljan. S jedne strane odgovara mu što ga Ribe bezuslovno prate u svemu što naumi, s druge strane to predstavlja problem, jer mu ne pružaju nikakav izazov. Ukoliko bi se otrgli od rutine i upustili u po koju zajedničku avanturu, veza bi dobila stimulans koji je potreban Škorpionu. Njihova puna kompatibilnost, u mnogom zavisi od ostalih aspekata, no generalno posmatrano, ovo može da bude zaista dobra i dugotrajna veza, pa čak i brak.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.