Kupaći spram oblika tela

Stiže leto, a sa njim i godišnji odmori. Kako letovanje ne biste dočekali nespremno, a želite da uštedite novac, odaberite kupaći kostim u ovom periodu, dok su im cene još uvek jeftinije nego što će biti kada krene sezona.

Telo u obliku kruške (široki kukovi)

Devojke sa ovakvim oblikom tela, imaju uža ramena, u odnosu na kukove, dok je struk širi od ramena. Za ovakav oblik tela, najbolje je odabrati kupaći iz jednog dela, koji će svojim dezenom (može biti bilo kakav dezen) stvoriti sliku uskog struka. Takođe bi bilo dobro da kupaći svojom dužinom pokriva i kukove.

Telo u obliku jabuke

tankiniOblik jabuke podrazumeva ramena koja su šira od kukova. Kako bi prikrili ovakav nedostatak proporcionalnosti, odaberite kupaći iz dva dela, ili čak i tankini, ukoliko ne mislite da će vam biti vruće u njemu, kod kojih će gornji deo biti jednobojan i to u izraženijoj nijansi, a donji deo šaren.

Telo u obliku peščanog sata

Ovo je idealna figura. Ramena i kukovi su u proporciji, jedno sa drugim,, a struk je uzak. Ovakvom tipu oblika tela odgovaraju bukvalno svi modeli kupaćih, jer nemaju šta da prikrivaju.

Atletska građa tela

Problem kod ovakvog izgleda je što su ramena, kukovi i struk skoro potpuno iste širine, pa ovakvo telo deluje kao da nema struk, sa izrazitim nedostatkom oblina. Odaberite jednodelni kupaći, koji će imati dezen u predelu struka, kako bi se stvorila iluzija, da je uži od ramena i kukova. Takođe, su dobri i dvodelni kupaći, koji su povezani nekim detaljem, npr. lancem, kako bi stvorio pomenutu iluziju.

Male grudi

kupaci-za-male-grudiKako bi skrenuli pažnju sa malih grudi, uzmite kupaći, iz dva dela,  čiji će gornji deo imati jaku teksturu, i različite ukrasne dodatke, koji će gornjem delu ujedno dati i punoću. Bilo bi dobro da kupaći ima žicu, korpe sa jastučićima, ili trouglasti oblik gde se dve strane spajaju odmah ispod linije grudi. Boje i printovi treba da budu što svetliji, sjajniji ili u metalik nijansama. Nikako nemojte nositi kupaći bez bretela sa naboranim materijalom, tzv. bandeau top, jer takav smanjuje njihovu punoću.

Velike grudi

Najbitnije je da im nađete dobru podršku, kako bi izgledale čvrsto. Zato odaberite kupaći sa žicom, a korpe neka budu od lakšeg materijala, ali dovoljno jake i sa bretelama da mogu dobro da drže. Od printova poželjni su cvetni, a boje treba da budu u suprotnosti jedna sa drugom (npr.bela i crna).

Veliki stomak

Jednodelni kupaći, ili kupaći kod kojih je stomak pokriven da bi se otvarao ka gornjem delu, je najbolji izbor za prikrivanje ovog nedostatka. Najpoželjniji dezen je u obliku vertikalnih linija.

Široki struk

Kako bi stvorili utisak manjeg struka, kupaći treba da ima kaiš, materijal koji se preklapa, ili da mu boje budu raspoređene tako da struk bude istaknut.

Kratke noge

Kako bi stvorili izgled izduženijih nogu, odaberite kupaći sa dubokim izrezom, i obavezno izbegavajte kupaće kod kojih je donji deo u obliku šorca, ili sa karnerima zbog kojih podsećaju na suknjice.

Debele butine

Odaberite kupaći iz dva dela, kod kojeg će gornji deo biti svetle boje, sa ukrasnim detaljima, kako bi vizuelno uvećali ovaj deo tela,a donji u tamnoj boji.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup