Leto 2014: Kuda otići na odmor?

Leto 2014. godine, približilo nam se polako, a sa njim dolazi i vreme priprema za dugo željeni odmor i donošenje odluka na koji način ga najbolje provesti. Razmišljanje o odmoru je jedna od pokretačkih misli, koje nas vuku napred, tokom cele godine, a da se ne bi samo prisećali lepih uspomena od prošle godine, neophodno je izabrati mesto koje ćemo obeležiti sa “Leto 2014” na našem Fejsbuk tajmlajnu? Letovanje, ne mora da bude skupo niti luksuz, s obzirom na to da mnoge agencije dozvoljavaju plaćanje na rate, i to prilično jeftinih aranžmana. U ovom postu daćemo vam predlog nekoliko destinacija, na kojima bi mogli provesti leto 2014. godine, a koje su vredne pažnje, a ujedno i pristupačne našem prosečnom budžetu.

Lefkada

Lefkada je prelepo omanje ostrvo, sa divnom prirodom, pogodno za mirniji tip odmora i uživanje u karipsko – tirkiznoj boji mora. Poslednjih godina, pojedine domaće agencije, pokušavaju da prodaju aranžmane za Lefkadu reklamirajući je kao party destinaciju, kako bi privukli i mlađe turiste, iako Lefkada to inicijalno nije. Zapravo je mirno ostrvo, i destinacija sa akcentom na prelepim pejzažima i uživanjem u vodenim sportovima. No daleko od toga da je reč o pustom ostrvu sa svega dve kafane i jednom prodavnicom. Lefkada može da pruži i noćni provod, ali se isti veoma razlikuje od onog kakav važi za ostrvo Zakintos.

Pefkulia plaža, Lefkada

Više informacija o ostrvu Lefkada možete naći ovde.

Zakintos

Zakintos je bila veoma popularna destinacija prethodnih godina, i to do mere pomodarstva. Skoro pa svi su bili tamo, a oni koji nisu planiraju da odu. Bez obzira što važi za destinaciju gde se organizuju najluđe žurke, Zakintos, može da ponudi i druge tipove odmora, pa čak i miran odmor. Naravno, miran odmor ne važi za mesta poput Laganasa, koji je centar ludog noćnog života, već u mestima poput Cilivija, Kalamakija, Alikesa i Alikanasa.

Leto 2014 - Navađo plaža, Zakintos

Više informacija o ostrvu Zakintosu možete naći ovde.

Krf

Krf je zanimljivo ostrvo koje privlači sve tipove turiste. Turisti koji žele ludi noćni provod, čak i luđi od onog u Laganasu na Zakintosu, treba da odaberu, za krajnju destinaciju, mesto Kavos. Turisti koji žele aktivniji odmor bez ekstrema, treba da odaberu mesta poput Dasije i Ipsosa, a turisti koji žele zaista miran odmor i mesto sa lepom plažom preporučujemo mesta Sidari i Benices.

Dasia Krf

Više informacija o ostrvu Krf možete naći ovde.

Parga

Parga je prelepo mesto, i verovatno jedno od najlepših u Grčkoj. Sadržajno je kako u pogledu kulturno – istorijskih vrednosti, tako i kada jer reč o provodu, zabavi, i prelepim plažama. Samim tim, odgovara bukvalno svima, i mladima i starijima, porodicama sa decom i parovima. Međutim, kako je Parga skuplja, u odnosu na pomenute destinacije, preporučujemo vam da leto 2014. godine u Pargi, provedete u vansezonskom periodu, kada su cene znatno snižene.

Parga sa Valtos plaže

Više informacija o mestu Parga možete naći ovde.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.