ma.rs – Marketing kampanje za mobilne telefone

ma-rsMa.rs je web platforma za kreiranje i upravljanje marketing kampanjama za mobilne telefone. Ova platforma je intuitivna i omogućava korisnicima da jednostavno naprave mobilne sajtove, koji će biti nezavisni od platforme i optimizovani za sve mobilne uređaje. Za svaku kreiranu kampanju/sajt korisnik će imati naprednu statistiku, koja će biti od velike pomoći korisnicima prilikom optimizacije kampanje. Kreirane kampanje kao interfejs i način komunikacije sa potrošačima koriste SMS, 2d kodove i servise bazirane na lokaciji.

Kreatori ove web platforme veruju da se njihova platforma razlikuje od sličnih servisa po tome što nije aplikacija za pravljenje mobilnih sajtova ili pretvaranje standardih u mobilne, već aplikacija orijentisana isključivo ka pravljenju mobilnih sajtova fokusiranih isključivo na jedan proizvod ili uslugu. Kreirane kampanje se mogu koristiti kao nezavistan kanal (organizacija nagradnih igara, kuponi, ankete, istraživanje tržišta), kao landing strana za oglase koji se prikazuju na mobilnim portalilma, ali i kao dopuna oglašavanj u tradicionalnim medijima (štampani mediji, outdoor advertising).

Tradicionalnim medijima nedostaje interaktivnost, potrošač nema mogućnost da komunicira sa oglasom, da dobije više informacija na licu mesta. Ma.rs aplikacija bi trebalo to da promeni. Razvojem mobilne telefonije, velikim rastom broja pretplatnika i pojavom veoma naprednih mobilnih uređaja, stekli su se ulovi za uklanjanje ograničenja postojećih vidova oglašavanja.

Ma.rs mobilnim sajtovima pristupa se putem kratkih adresa, poput ma.rs/example ili putem 2d (QR) kodova. U velikoj meri napori će biti usmereni na to da sajtovi budu svesni lokacija svojih korisnika. Lansiranje apliakcije je predviđeno za početak 2010. godine. Kako kreatori ove aplikacije navode, “u daljem razoju ići će se ka kreiranju kompletne marketing i advertising platforme za mobilne uređaje, widget advertisingu i marketingu na društvenim mrežama.”

Poslovni model Ma.rs platforme će se zasnivati na mesečnim pretplatama za premium korisnike, odnosno “pay per visit“ modelu za ostale. Predviđeno je ostvarivanje partnerstva sa marketinškim agencijama, (offline i online) izdavačima i malim firmama.

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.