Isceliteljska moć meda i cimeta

Svima nam je poznato da se med često preporučuje u ishrani kao vrlo zdrava hrana. Poznato nam je i da je med jedina hrana koja ne može nikada da se pokvari. Ukoliko dugo stoji na tamnom i hladnom mestu, mogu se pojaviti kristali unutar posude sa medom, ali i ovo se rešava na brz i lak način – posuda sa medom se potopi u vruću vodu dok se kristali ne vrate u pređašnji oblik.

Brojna isceliteljska svojstva meda i cimeta bila su poznata još u drevnim istočnjačkim medicinama, međutim u zapadnoj kulturi interesovanje za ovu kombinaciju je intezivirano nakon članka u jednom kanadskom tabloidu u drugoj polovini 90-tih godina prošlog veka. U tom članku se tvrdi da mešavina meda i cimeta leči većinu poznatih bolesti, što svakako zvuči prilično pretenciozno. Mi se ne možemo pohvaliti da smo probali neki od ovih recepata, ali svakako ova mešavina predstavlja zanimljiv koncept, te vam predstavljamo neke od recepata za tretiranje raznih bolesti i stanja. Još jednom vas upozoravamo da ukoliko probate ove recepte to činite na svoju odgovornost i nema garancija da deluju.

Srčana oboljenja

Potrebno je napraviti pastu od meda i praška cimeta i namazati na hleb, kao što mažete džem i jesti redovno za doručak. Ovo smanjuje holesterol i umanjuje rizik od srčanog udara, a ukoliko je neko već imao srčani napad, redovno konzumiranje paste od meda i cimeta, pomaže da se to više nikada ne desi. Med i cimet pomažu krvnim sudovima da se revitalizuju.

Ujedi insekata

Uzeti potrebnu količinu meda i preliti sa dvostruko većom količinom mlake vode i dodati kašičicu cimeta, napraviti smesu i utrljati blago na mesto ujeda. Bol bi trebao da prestane u roku od nekoliko minuta.

Artritis

Pacijenti sa artritisom mogu da dvaput dnevno (ujutro i uveče), uzimaju vrelu vodu sa dve velike kašike meda i jednom kašičicom cimeta. Ako se uzima redovno poboljšanja osećaju i hronični bolesnici.

U jednom kliničkom istraživanju u Kopenhagenu doktori su davali pacijentima mešavinu jedne supene kašike meda i polovine kafene kašike cimeta svaki dan pre doručka. U roku od nedelju dana 73 od 200 pacijenata koji nisu mogli da hodaju od bolova, su počeli da hodaju bez bolova.

Gubitak kose

Ljudi koji pate od gubika kose i ćelavosti mogu pre svakog kupanja na glavu da nanesu vrelo maslinovo ulje pomešano sa jednom supenom kašikom meda i jednom kafenom kašikom cimeta i da ostave ovu mešavinu na glavi 15 minuta, a zatim operu kosu.

Infekcije bešike

Uzmite dve supene kašike cimetovog praška i jednu kafenu kašiku meda u čaši mlake vode.

Zubobolja

Napravite smesu od jedne kafene kašike cimeta i pet kafenih kašika meda i nanesite na zub koji boli. Ovo treba ponavljati tri puta dnevno dok zub ne prestane da boli.

Holesterol

Dve supene kašike meda sa tri kafene kašike cimeta pomešano sa pola litre ključale vode, davano pacijentima koji imaju problem sa holesterolom, je smanjilo nivoe holesterola 10% u roku od dva sata. Ukoliko se ova mešavina uzima tri puta dnevno i hronični problemi sa holesterolom mogu biti izlečeni.

Prehlade

Ukoliko patite od čestih i jakih prehlada trebalo bi da uzimate jednu supenu kašiku mlakog meda sa četvrtinom kašike cimeta tri dana zaredom. Ovaj proces će izlečiti većinu hroničnih kašljeva, prehlada i očistiće sinuse.

Neplodnost

Kineska i indijska drevna medicina su koristile med za jačanje muškog semena hiljadama godina. Ukoliko je muškarac impotentan treba da uzima dve supene kašike meda pre spavanja.

Ukoliko žena ne može da zatrudni, treba da uzme malo cimeta među prste, pomeša sa polovinom kafene kašičice meda i blago utrlja u desne, da mešavina lagano prodre u organizam.

Nervoza u stomaku

Med sa cimetom otklanja bol u stomaku i otklanja čireve u stomaku u korenu.

Gasovi

Med, uziman sa cimetom, otklanja gasove u stomaku.

Imunitet

Svakodnevno korišćenje meda i cimeta jača organizam i štiti ga od virusa i bakterija. Naučnici su otkrili da med sadrži brojne vitamine i velike količine gvožđa. Svakodnevno uzimanje meda jača bela krvna zrnca koja se bore sa bakterijama i virusima.

Problemi sa varenjem

Cimet posut sa dve supene kašike meda uziman pre obroka, olakšava varenje i ublažava kiselinu.

Grip

Naučnik iz Španije je dokazao da med ima prirodni sastojak koji ubija bacile i spašava pacijente od gripa.

Dugovečnost

Čaj sa medom i cimetom, ukoliko se redovno pije olakšava starost. Uzmite 4 kašike meda, jednu kašiku cimeta i 3 šolje vode i pustite da provri kao čaj. Popiti 1/4 šolje, tri do četiri puta dnevno. Ova mešavina održava kožu svežom i mekom i poboljšava šanse za dugovečnost.

Bubuljice

Napravite kašu od tri supene kašike meda i jedne kafene kašike cimeta. Ovu mešavinu nanesite na bubuljice pre spavanja i operite naredno jutro sa toplom vodom. Ukoliko ovo radite svakodnevno u periodu od dve nedelje, nećete imati problem sa bubuljicama.

Kožne infekcije

Nanošenje meda i cimeta na delove kože sa infekcijom rešava problem sa ekcemom i drugim infekcijama kože.

Rak

Istraživanja u Japanu i Australiji su pokazala da rak stomaka i kostiju u poodmaklom stadijumu je uspešno lečen kod nekih pacijenata. Pacijenti su uzimali jednu supenu kašiku meda sa jednom kafenom kašikom cimeta svaki dan, tri puta dnevno u periodu od jednog meseca.

Zamor

Skorije studije pokazuju da šećer iz meda pomaže u jačanju organizma, te se zato predlaže i starijima.

Dr. Milton koji je sprovodio istraživanje kaže da pola supene kašike meda treba pomešati u čaši vode i posuti sa malo cimeta. Ukoliko se ova mešavina uzima svaki dan nakon pranja zuba i oko 15 h kada vitalnost čoveka slabi, ukupna vitalnost organizma se poboljšava u roku od jedne nedelje.

Loš zadah

Stanovnici Južne Amerike čim ustanu promućkaju u ustima mešavinu tople vode, jedne kafene kašike meda i malo cimeta. Ova mešavina njihov dah ostavlja svežim tokom celog dana.

Gubitak sluha

Uzimanje meda i cimeta ujutro i uveče u jednakim količinama može da pomogne kod gubitka sluha.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.