Moda jesen/zima 2012

Novi trend donosi nove ludosti a to je androgeni izgled, mešavina printova, velike nabore na suknjama i haljinama (peplum) i izgled iz 40-ih i 60-ih. Svako ko poželi, može se držati i sofisticiranijih varijanti, a pregled najbitnijih trendova za ovu sezonu sledi:

Boje

Pored neutralnih boja, sa kojima nema greške (siva, crna i bela), tamno plava, tamna trula višnja i boja grožđa donose besprekoran izgled, dok sa narandžastom, žutom i drečavo rozom treba biti oprezan, jer su teške za uklopiti. Takođe, svetle, neupadljive boje poput boje meda, lavande i dinje predstavljaju odličnu opciju za hladne dane koji slede. Ukoliko ove boje smatrate dosadnim, uvek možete osvežiti izgled nekim detaljem u nekoj življoj nijansi.

Što se tiče printova, ovu sezonu obeležiće mešanje printova, a najpopularniji je zmijski print. Prilikom mešanja printova treba biti obazriv i odabrati jedan print koji će biti dominantan i drugi koji će biti manje prisutan. Mogu se pronaći, mada u majoj meri, leopard, karirani i cvetni printovi, mada obično u submisivnoj varijanti.

Materijali

Kada je reč o materijalima, reč o potpunoj mešavini svega. Svila se kombinuje sa krznom i pletenim materijallima, šljokice i koža, plastika i šifon predstavljaju česte i nosive kombinacije. Providni materijali su i dalje u trendu.

Suknje i haljine

Ono što je upečatljivo za ovaj tip garderobe je dužina, koja podrazumeva što duže to bolje. Mini suknje nisu u modi ove sezone. Midi i maksi haljine i suknje predstavljaju novi trend. Falte, nabori, vezovi i peplum nabori predstavljaju ukrase na suknjama i haljinama, a ovaj trend forsiraju kreatori koji se zalažu za očuvanje ženstvenog izgleda u toku ovog hita androgenosti.

Zoološki trend

Pored klasičnog zoo trenda u printovima, sve su zastupljeniji komadi garderobe od perja, zatim printovi u vidu neke divlje životinje, šeširi koji podsećaju na glavu lava ili pantera.

Džemperi

Džemperi treba da budu široki i kreiraju zdepast izgled. Pleteni materijali su definitivno popularni ove sezone. Slojevito oblačenje, vrlo je preporučljiv trend za ovu sezonu.

Koža i krzno

S obzirom na to da ova dva materijala idu zajedno, ova kombinacija predstavlja ultra dominantan trend. Krznene jaknice, napravljene od lažnog krzna i duga kožna suknja odlično izgledaju zajedno. Lažno krzno se propagira kako bi se zaštitile životinje, a kreatori takođe trude se da učine pravo krzno da izgleda kao lažno i obrnuto.

Kaputi

Što se tiče kaputa, odlikuje ih potpuna raznovrsnost. Počev od širokih šarenih kaputa u stilu ponča, preko kratkih i mladalačkih, do dugih luksuznih oivičenih krznom. Militari izgled takođe je prisutan.

Široke pantalone

Široke pantalone dužine do članaka, jesu deo odeće koji mnoge žene izbegavaju, s obzirom da su teške za kombinovanje. Međutim, uz dobar odabir ostatka garderobe mogu izgledati vrlo lepo.

MODA ZA JESEN/ZIMU 2012-2013

Komentari

komentara

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.