Moda za jesen/zimu 2012/2013

Poslednjih nekoliko godina modni trendovi bili su bazirani na promovisanju ženstvenog izgleda, te je bilo sasvim prihvaljivo nositi čipkane haljine koje podsećaju na veš, naramenice koje idu u špic i sl. Od ove sezone ženstvenost ponovo pada u drugi plan, a modne ppiste preplaviće garderoba sa orijentalnim motivima i militari stilom.

Boje i printovi

Boje koje će obeležiti dolazeću sezonu su: tamno zemljano braon, crveno-braon, boja senfa, boja limuna, bledo narandžasta, narandžasta, tamno narandžasta, koralno crvena, jarko crvena, tamno crvena, tamno ljubičasta, tamno plava, tirkizna, svetlo roze, maslinasto zelena i sve nijanse sive. Crna boja ove sezone će više služiti kao podloga za trendi boje, uključujući čak i plavu boju, sa kojom inače nije najpreporučljivija kombinacija.

Printovi su posebno moderni ove sezone pogotovo na kompletima u vidu sakoa+pantalone ili suknja. Što su upadljiviji, to bolje, te je čak dozvoljeno gore pomenute komplete i sa majicom koja takođe ima upadljiv print. Cvetni printovi, moderni su već duže vreme, ali su sada ipak nešto svedeniji.

Orijentalni momenat

Uticaj orijentalne mode dostigao je vrhunac u svetskoj modi, i nikad nije bio poželjniji. Žive boje, jarki printovi, s posebnom pažnjom kreirani detalji i luksuzni materijali, predstavljaju potpuni hit sezone.

Gotik i militari trend

Militari trend neizbežan je ove sezone, s obzirom da je prisutan u kreacijama svih dizajnera. Materijali su mekši a oblici garderobe prilagođeni ženskoj figuri.

Gotik trend ogleda se u prisutnosti crnih kožnih i somotnih materijala, izduženoj figuri i zastrašujućoj šminki kao propratnom momentu.

Teksas

Teksas je opet u modi i to u svima mogućim varijantama. Pocepan teksas nije u modi samo kad je reč o farmericama, već i košuljama, jaknama i slično. Moderne su sve boje teksasa (posebno tamno crvena, braon i tamno plava), a može biti ukrašen i brojnim detaljima poput šljokica, cirkona, kristalčića, vezom čipkom i sl. kaubojski izgled je potpuni hit. Pantalone od teksasa mogu biti svih mogućih dužina i kombinuju se sa obućom na štiklu. Gornjaci su praktično nestali nakon devedesetih, uz po koji come back, do ove godine kada su ultra moderni, pogotovo u do sada neuobičajenim kombinacijama uparivanja, poput onih sa večernjim haljinama i svečanim košuljama. Bez obzira što se kosi sa uvreženim pravilima odevanja, dupli teksas je ove sezone ne samo dozvoljen, već i preporučljiv.

Koža, krzno i pleteni materijali

Moderni su razni tipovi kože, kao i kožni detalji, ali se ovaj materijal može najviše primetiti na suknjama i mantilima, dajući stilizovan izgled. Posebno je zanimljivo iskombinovati celokupni autfit od kožnih materijala.

Krzno se može primetiti skoro na svim tipovima garderobe i aksesoara, a posebno jaknama, torbama i kapama.

Pleteni materijali nezaobilazni su svake zime. Bilo da je reč o haljini, džemperu ili bilo kojem drugom tipu garderobe, printovi su i ovde dobrodošli.

Pliš

Pliš se vratio u modu istovremeno donoseći crtu ženstvenosti i vintidž-a, tj. daha starih vremena. Nosi se u vidu haljina i odela, brišući androgenost iz popularnosti.

Uske pantalone i preveliki gornji delovi garderobe

Bilo da je reč o jakni, kaputu, majici ili džemperu, što je veće od vašeg broja, to bolje. Kombinujte ih sa uskim pantalonama ili farmericama i salonkama i dobićete glamurozni izgled.

Peplum

Peplum je i dalje popularan ali se sada zadržava na tamnijim bojama i uglavnom na večernjim haljinama i suknjama.

Čudan, neobičan dizajn i umetnički detalji

Ove sezone biće moderni svi mogući neobični komplikovani za napraviti dizajnovi odeće. Cilj ovog trenda je da odeća deluje unikatno. Svaki dizajner ima posebnu viziju ovog trenda, upravo kako bi se postigla unikatnost.

Umetnički momenat ne sreće se često u ovosezonskim kolekcijama, ali je ipak prisutan. Reč je o pažljivo izdizajniranim ukrasnim detaljima koji se nalaze na pojedinim kreacijama uglavnom u vidu veza i kamenčića.

Rukavice

Ove sezone pojavile su se u nikad većem izobilju i variraju kada je reč o dužini, boji, materijalima i dizajnu. Ove sezone, ne nose se samo u cilju svoje osnovne svrhe, već i iz estetskih razloga, tj, kako bi upotpunile odevnu, uglavnom večernju kombinaciju.

Sve sagledano, može se zaključiti da su ovosezonski trendovi u dovoljnoj meri raznoliki da svaka žena može da pronađe šta joj odgovara, bilo da je reč o romantičnim i cvetnim printovima ili nešto agresivnijem gotik stilu. Ukoliko spadate u smelije poklonice mode, slobodno možete mešati ove stilove i kreirati sopstvenu viziju ovogodišnjih trendova.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.