Moda za proleće/leto 2014

Modni trendovi nas često vraćaju u prošlost, odajući počast stilovima koji su obeležili pojedine davno prošle dekade. U narednim mesecima, moći ćemo da primetimo povratak osamdesetih, smelo izmešanih sa novim stilovima, kreirajući interesantne nove modne kombinacije. Disko stil je ponovo in!

Boje

Bela boja je zadržala svoje prisustvo među najnovijim kombinacijama modnih trendova za predstojeći period. Bez obzira što bela boja simbolizuje nevinost i čistotu, modne kombinacije u beloj boji su vrlo smele i izazovne, praveći osvežavajući kontrast između tradicionalne simbolike i trenutnog stila. Pored bele, popularne boje za predstojeći period su boja masline, tačnije žuto-zelena, kao smirenija varijanta, za sve one kojima su dosadile neonske nijanse popularne čitave prethodne godine. Zatim, koralna, odnosno crveno-narandžasta, koja se može nositi u monohromatskom ili u kombinaciji sa tamnijim bojama. Žuta boja u svim svojim nijansama, zlatna koja se javlja kao boja koja u potpunosti dominira odevnom kombinacijom ili je samo delimično prisutna, su takođe deo ovog trenda. Pored pomenutih boja, nosiće se i plava, ljubičasta i narandžasta, i u nešto manjoj meri boja peska i siva. Što se tiče samog sklapanja boja šarenilo je i dalje u modi i sklapanje boja koje na prvi pogled ne idu zajedno.moda-prolece-leto-2014-3 moda-prolece-leto-2014-4

Printovi

Kada je reč o printovima, animal print će se smatrati zastarelim ove sezone. Umesto njega, prednost se daje floralnim printovima, prugama, tufnicama, apstraktnim printovima, natpisima i sloganima, istorijskim i antičkim simbolima, kao i rokenrol elementima. Dozvoljeno je i kombinovanje printova bez ograničenja u pogledu boja.

moda-prolece-leto-2014-2moda-prolece-leto-2014-1

Materijali

Najveće iznenađenje u pogledu modernih materijala, predstavlja krzno. Bez obzira što se krzno smatra za zimski materijal, ovaj put je ubačen u letnju sezonu u vidu garderobe kratkih rukava, suknji i sl. Pored krzna, od materijala nosiće se i koža, čipka, mrežasti, ali i lagani svilenkasti materijali.

moda-prolece-leto-2014-5

Aksesoar

Bele hulahop čarape su potpuno iznenađenje modne sezone. Ne preterano praktičan trend, osim ukoliko nemate brdo belih haljina u ormaru. No, ne mora se svaki modni hir ispratiti do kraja da biste bili u trendu. Interesantno što se tiče čarapa uopšte, ne samo belih hulahop, je da njihovo isticanje i kombinovanje sa otvorenom obućom kako bi se što bolje videle umesto sakrile.

Pojasi, ove sezone zašli su u pomalo ekstremnu varijantu. Pored klasičnih kožnih, metalnih, lančanih, moderni su i ogromni pojasi od raznih materijala ili čak kombinacija više različitih, sa pločicama na kojima su ugravirane istorijske ličnosti. Upadljivi etno motivi, takođe će obeležiti sezonu kada je reč o pojasima. Pri tom, pojasi se nose na sve uključujući i preko jakni i mantila.

Kada je reč o nakitu, srebrni nakit je izašao iz mode. Umesto njega, moderni su rokenrol detalji, perlice i zlato. Što se tiče ogrlica, najmodernije su one koje u potpunosti idu uz vrat.

Marame, nikad neće izaći iz mode, međutim, ove sezone kreatori preporučuju drugačiji način da njihovog nošenja. Moderne su kratke marame koje ne sežu daleko od vrata, ili one koje se utapaju u garderobu kao da su deo iste.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.