Moda za muškarce za jesen/zimu 2012/2013

Ovosezonska moda za muškarce je u znaku luksuznijih materijala poput velura i kože, uz sveopštu prisutnost printova, kao nezaobilazni trend i u muškoj i u ženskoj modi. Kako bi se držali proverenog načina za ostanak na putu stila, pažljivo se vodite ovogodišnjim trendovima, s obzirom na to da nam donose dosta šarenila.

Boje, printovi i materijali

Boje koje su popularne ove sezone su mornarsko plava, bordo i boja cigle, braon i siva. Najzastupljenija je bordo, s obzirom da se može naći i na obući. Predstavlja odličnu alternativu za crnu i sivu, ukoliko vam je potrebna, a može se koristiti i kao akcentujuća boja u cilju osvežavanja jednobojnih kombinacija. Mornarsko plava je za nijansu manje zastupljena, međutim i dalje vrlo trendi, a kombinacija ove dve boje je potpuno zanimljiv i prihvatljiv spoj.

Kada je reč o printovima, popularne su sve moguće varijacije počev od kariranih, te do cvetnih. Mešanje različitih printova takođe je moderno, mada se mogu uklapati i sa jednobojnim kombinacijama garderobe.

Što se tiče materijala, luksuzni velur je hit sezone. Najprimereniji je za večernje prilike, a može se nositi u vidu celokupnog odela, ili samo sakoa i pantalona nošenih pojedinačno. Koža je još jedan materijal koji ima za cilj da pruži luksuznu notu kreacijama za mušku garderobu. Koža je toliko popularna ove sezone, da je preporučljivo kombinovati različite tipove garderobe u koži, ili čak potpuno se obući u garderobu napravljenu od ovog materijala, s obzirom da se ove sezone nosi i u vidu majica, i pantalona, umesto u vidu jakni i mantila. Ovčija koža takođe je vrlo prisutna, mada može se sresti i samo u vidu ukrasa na kragnama i ivicamana jaknama i kaputima.

Rolke, džemperi i prsluci

Rolke nemaju samo praktičnu ulogu, iako je ista neosporna u tekućim hladnim danima, već daju odevnim kombinacijama dozu stila. Podjednako dobro izgledaju kada se nose ispod sakoa, i ispod kožne jakne. Moderni su takođe i džemperi sa rol kragnom. Džemperi i prsluci takođe doprinose dobrom stilu, zato iskombinovani sa modernim bojama, ostavljaju utisak oblačenja sa dobrim ukusom.

Kaputi

Muški kaputi za ovu sezonu podeljeni su striktno na dva stila: militari i u vidu plašta. Plašt je još jedan simbol ove sezone, i predstavlja ključni trend. Odlično se uklapa sa pantalonama sa faltnama, odelima i džemperima obučenim preko košulje.

Pogledajte i kako da se obučete: Muška odeća – oblačenje spram oblika tela

Komentari

komentara

Tags:,
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.