Moda za proleće 2009

Svetska ekonomska kriza je uticala na sve privredne oblasti, pa i na modnu industriju. Modni kreatori širom sveta, značajno su snizili cene svojih modela, i prilagodili modne trendove ovog proleća geometrijskim oblicima garderobe koji manje više svima lepo stoje, kako poklonici mode ne bi kupovali garderobu koju nikad neće obući, i uzaludno potrošili novac. Dobar deo onog što je bilo karakteristično modu za jesen/zimu 2009, zadržalo se i prolećnu sezonu.

Boje:

Akcenat modnog trenda za ovo proleće je na stavljen živost boja. Žuta boja je u jeku mode, i to u svim mogućim nijansama. Pored žute, dolaze u obzir i sve svetle boje, a pogotovo narandžasta, roze i plava. Zlatna i srebrna su, takođe, sveprisutne. Nemojte kombinovati svetle boje sa crnom, kako ne biste izgledali kao da ste ostali zaglavljeni u ’80-im. Crna boja je potpuni out za ovo proleće. Umesto toga uparite ih sa teksasom, belom bojom ili nekom drugom iz spektra svetlijih boja.

Printovi:

Animal print, koji je bio aktuelan ove zime se i dalje zadržao, ali u svetlijim varijantama. Geometrijske printove pokušajte da prilagodite konstituciji tela, odnosno ako ste sitnije građe nosite printove sa sitnijim elementima, i obrnuto. Kantri motivi su i dalje prisutni. Takođe za ovo proleće važi: što šarenije to bolje.

Moda proleće 2009Rukavi:

Kada je reč o rukavima, kako na majičicama, tako i na haljinama, treba i dalje da ih bude bude samo jedan.

Haljine i majice:

Providna garderoba je vrlo in ovog proleća, pogotovo kada je reč o majičicama i haljinama. Haljine sa cvetnim detaljima nežnih boja, su vrlo trendi, a ne treba zaboraviti ni one sa 3D oblicima, za one koji vole da eksperimentišu.

Pantalone:

Dužina pantalona za ovo proleće je takotakozvana 7-8. Kada je reč o oblicima i dalje su u modi uske pantalone koje prate oblik noge (cigaret), mada dolaze u obzir i one koje se šire pri dnu ili su široke celom dužinom. Pantalone sa cvetnim dizajnom su potpuni hit.

Jakne i blejzeri:

Moderni su ili široki ili podvrnuti rukavi, dužina jakni i blejzera se kreće od ultra kratkih do dugih poput tunika. Vrlo je trendi ukombinovati istu boju jaknice ili blejzera sa bojom pantalonica. Militari jakne su i dalje in.

Men's lookCelokupan izgled:

Ovog proleća, moderan je takozvani mens luk, koji podrazumeva kombinovanje delova muške garderobe poput kravata i muških šešira sa zlatnom jaknicom i ženskom košuljom, ili muških pantalona sa ženskom majicom. Samo budite oprezni da ne izgledate isuviše muškobanjasto.

Obuća:

Sandale i cipele sa platformom, pogotovo u modernim pastelnim bojama, su odlična kombinacija za ovo proleće, kako bi se napravio dobar kontrast neonsko drečavim bojama garderobe.

Aksesoar:

Aksesoar može biti u svim bojama i printovima koji su trenutno moderni, a najpoželjniji su u žutoj boji, kako je ona apsolutni hit ovog proleća. Kaiševi napravljeni od marama, velike sunčane naočare i ogromne ogrlice i minđuše su obeležili ovu sezonu.

Za kraj ne zaboravite, da ovog proleća pogotovo, možete izvaditi iz ormara svu klasičnu garderobu (odeća koja prkosi godinama), koju posedujete, jer je štednja novca još jedan apsolutni trend.

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.