Moderni uz minimum troškova

Da biste ostali moderni, ukoliko to naravno želite, ne morate da uvek da potrošite gomilu novca, kako biste to i ostvarili. Dovoljno je da, napravite nekoliko izmena u stilovima garderobe koju već posedujete, možda čak i godinama, i da postignete svoj cilj.

farmericePrvo pravilo se podrazumeva detaljno pregledanje ormara, odnosno stvari koje godinama niste izvukli iz njega. Poznato je da se moda stalno vraća i da vrlo lako mozete imati ultra popularnu stvarčicu u ormaru, a da ste na nju potpuno zaboravili. Možemo kao primer uzeti uske farmerice koje prate liniju tela, a koje su vladale buticima pre pet ili šest godina, jer se potpuno uklapaju u sadašnji trend cigaret pantalona i farmerki. Ukoliko ste sačuvali bar jedan par takvih farmerica, imate jednu stvar manje za kupovinu ove godine.

Takođe, trebalo bi da obratite pažnju na boje i materijal stvari koje već posedujete. Pronađite one koje se uklapaju u trenutne trendove, dobro će vam doći. Ako ste sačuvali majice sa cvetnim, geometrijskim ili animal printovima, i obuću od lakovane kože, postigli ste pun pogodak. Uzmite u obzir i garderobu u standarnim bojama i materijalima, koje prosto nikad ne izlaze iz mode, kao što su bela, crna, braon i materijale poput vune i kože. Uz odgovarajući aksesoar, uvek je možete lako osvežiti.

kaputDrugo pravilo podrazumeva preuređivanje stare garderobe, kako bi je prilagodili, ili bar približili sadašnjim tendovima. Ukoliko upotrebite maštu, vaša stara majica, pod uslovom da nije potpuno pohabana, naravno, može izgledati vrlo zanimljivo. Obratite pažnju na čemu se bazira trenutna moda, i dobićete ideje šta konkretno treba promeniti. Lakše stvari, možete odraditi sami, mada ukoliko smatrate da nemate dovoljno talenta, vremena ili živaca za takve stvari, uvek možete odneti stvari kod krojačice i prepustiti joj taj deo posla. Jeftinije će vas izaći od haranja po buticima. Konkretno, ako želite da prilagodite garderobu trenutnim trendovima učinite to tako što ćete dodati trake, a dolaze u obzir različite veličine, šljokice, kaiševe, i pojaseve. Trakice i šljokice se mogu dodati bukvalno svuda, dok kaiševe i pojaseve možete pripojiti starijim košuljicama, džemperima, tunikama, pa čak i kaputima. Zamenite postojeću dugmad, recimo na kaputima, mada i košulje dolaze u obzir, tako što ćete birati što veća, jer su ove godine baš takva u modi. Takođe, možete kupiti farbu za tkaninu, samo obratite pažnju za koju tkaninu kupujete farbu, i osvežiti izgled npr. starih pantalona ili ga potpuno promeniti novom bojom. Ako se plašite da nećete dobro ofarbati željenu stvar sami, postoje specijalizovane radnje koje se bave sa tim.

zmijska-narukvicaOvom prilikom ćemo naglasiti da odlazak kod krojačice, ne mora da bude loša investicija, uprkos opštem ustaljenom mišljenju. Potrudite se da pronađete dobru, a jeftinu krojačicu, koja će vam sašiti neku vašu kreaciju ili kreaciju iz novina, pa što da ne i video-spota, ili jednostavno preurediti neki stariji komad garderobe.

Manji troškovi podrazumevaju kupovinu aksesoara koji je trenutno in. Pa tako, možete da nakupujete kaiševa, nakita i pojaseva modernih dizajnova i boja.

Za kraj ne treba zaboraviti na čarape. Crne guste čarape uvek su praktične i u trendu, a ove zime slobodno začinite odevnu kombinaciju čarapama s printom ili diskretnim uzorkom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup