Modni savet: kako pravilno nositi više printova?

Dobro je poznato, da je ovu modnu godinu obeležilo do sada najveće šarenilo, zahvaljujući zelenom svetlu koje je dato mešanju različitih printova. Međutim, ovo može biti klizav teren za sve koji nisu pažljivi prilikom odabira svog autfita. U daljem tekstu ovog posta daćemo vam savete kaka da iznesete ovo modno ludilo na pravilan način.

1. Držite se istih boja

Kako bi pravilno nosili različite printove na vašoj garderobi, pridržavajte se zlatnog pravila istih, ili eventualno sličnih boja. Tako nećete izgledati preterano upadljivo, već samo hrabro. Počnite sa neutralnim bojama, a vremenom možete preći i na jasnije boje.

2. Neka printovi budu slični

Naravno, da nije cilj da printovi budu isti, ali ne treba ni previše da odudaraju međusobno. Bitno je da budu sličnih geometrijskih oblika, ili veličine. Za početak, najlakše je igrati se sa prugama i tufnama.

3. Izbegavajte crnu boju ukoliko mešate printove

Printovi, generalno ne izgledaju lepo ukombinovani sa drugim delom garderobe u crnoj boji, i ista je dozvoljena samo ukoliko je je pozadina printa crna, ili je print u crnoj ili nekoj drugoj tamnijoj boji. Crna spada u neutralne i previše klasične boje, te daje garderobi određenu težinu, zbog čega svakako ne može da se nosi sa svetlim veselim printovima.

4. Uključite u autfit jednu jasnu boju

Kako bi napravili balans prilikom mešanja printova, ubacite jedan deo garderobe u svoj autfit koji će biti u jednoj jasnoj boji. To može biti blejzer, ili majica, ili košulja, opcije su beskrajne.

5. Kupite gotovo

Kako ne bi imali previše glavobolje oko toga da li ste sve ili niste dobro uparili, najlakše je da kupite već gotovu kombinaciju. Tom prilikom, neka obuća i dodaci budu jednobojni. Ukoliko se ipak odvažite da sami budete svoj majstor, onda obratite pažnju na to kako su dizajneri uparili različite printove i pokušajte da uradite slično i sami.

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.