Najopasniji mostovi na svetu

Prelazak preko mosta, u modernom svetu, predstavlja normalan događaj i većini ljudi nije ništa neuobičajeno. Neki od nas zbog straha od visine imaju blagu nelagodu kada prelaze preko mosta. Mostovi koje ćemo vam predstaviti u ovom tekstu ne izazivaju nelagodu samo retkima. Ovi mostovi su visoki, nestabilni, i zastrašujući.

Husaini most (Hussaini Hanging Bridge), Pakistan

Ovaj most se nalazi u selu Husaini u Pakistanu, po kome je i dobio naziv. Most je viseći i česta je zabava avanturistima koji putuju kroz Pakistan. Iz ovog razloga most će najverovatnije i biti obnovljen, jer je u poplavama 2010. godine potopljen. Most izgleda zastrašujuće sa dnom koje liči na pruće, koje će svakog momenta popustiti pod teretom. Ali to nije ono najstrašnije, strašnije od krhkog mosta je to što se pored njega na maloj udaljenosti nalazi ostaci istog takvog mosta koji je propao, koji užasavaju sve one koji prelaze Preko Husaini mosta.

husaini-most

Kapilano viseći most (Capilano Suspension Bridge), Kanada

Kapilano viseći most i park su jedno od najpopularnijih turističkih destinacija Vankuvera, drugog po veličini grada u Kanadi. Kapilano je jednostavan viseći most koji se proteže iznad reke Kapilano. Visok je 70 metara, a dugačak 140. U nekoliko popularnih TV serija se pojavljuje most Kapilano (Psych, MacGyver, Sliders,). Napravljen je 1889. godine, ali je nakon toga nekoliko puta menjao izgled i vlasnike.

kapilano-viseci-most

Rojal Gordž most (Royal Gorge Bridge), SAD

Ovaj most se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, u saveznoj državi Kolorado, i predstavlja jednu od atrakcija tematskog parka blizu Kenjon Sitija, koji se prostire na 360 hektara. Gradnja mosta je otvoren 1929. godine, visok je 291 metar, a dugačak je 380 metara. Most se nalazi iznad reke Arkanzas i bio je najviši most na svetu od 1929. do 2001. godine. Pogled sa mosta je vrtoglav i ne preporučujemo ga osobama koji pate od straha od visine.

rojal-gordz-most

Aiguille du Midi, Francuska

Ovaj most se nalazi u fransuckom delu Alpa, i za njega važi preporuka, kao i za prethodni most: Ne gledajte dole. Ukoliko ipak pogledate dole i nastupi panika zbog visine, most je jako kratak pa ga možete brzo preći. Do ovog mosta se dolazi žičarom koja se penje na nešto manje od 3.000 metara nadmorske visine, a taj put traje oko 20 minuta.

 aiguille-du-midi-most

Kenopi most (Canopy Walk), Gana

Ovaj pešački most je širok samo 30-tak centimetara. Sa strana mosta postoje rukohvati kao i zidovi isprepletanih mreža visine 1-1.5 metra, ali prelazak predstavlja vrlo neprijatno iskustvo zbog činjenice da hodate po krhkim daščicama, ali i zbog šume koja se nalazi na oko 30 metara ispod mosta.

canopy-walk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup