Najstariji korisnik Twitter-a

ajvi-bin-i-twitterBritanski Telegraph je u petak preneo vest o izvesnoj gospođi Ajvi Bin koja je sa svoje 104 godine najstariji korisnik Twitter-a. Ajvi Bin nema toliko veliku bazu follower-a kao maca Sockington o kojoj smo pisali u prethodnom postu, ali je svakako vrlo zanimljiva činjenica da baka u čijoj je mladosti vrhunac komunikacione tehnologije bio telegram deli svoje misli sa na jednoj popularnoj društvenoj mreži. Baka Ajvi je svoje iskustvo na društvenim mrežama sticala na Facebook-u, gde je sa 102 godine koliko je imala tada bila najstariji korisnik. Prateći trendove u razvoju društvenih mreža baka Ajvi je 14. maja otvorila svoj nalog na Twitter-u i od tada vrlo često ažurira svoj status.

Baka Ajvi trenutno ima preko 10 hiljada follower-a, što je prilično neverovatan podatak sa obzirom na to da nalog na Twitter-u ima tek 3 dana!!! Poređenja radi maca Sockington je morala da tvituje više od godinu i po dana da bi došla do ovolike baze korisnika. Ivi je vrlo aktivna baka sa prosečnim brojem od oko 10 poruka po danu. Baka Ajvi na Facebook-u ima samo 9 prijatelja sa kojima voli da se druži online, što je naravno nesrazmerno mali broj u odnosu na preko 10 hiljada follower-a na Twitter-u.

Kako se navodi na blogu thenextweb.com, za starije ljude ili za ljude koji pate od neke bolesti, društvene mreže mogu odigrati značajnu ulogu u održavanju komunikacionih sposobnosti, prevenciji usamljenosti i okupiranju misli ka nekoj vrsti rada.

Ko je Ajvi Bin?

Ajvi je rođena u britanskom gradu Bredford, gde i danas živi, 1905. godine. Od svoje 14. godine je radila u lokalnom mlinu. Ajvi Askvit, kao jedna od osmoro dece u porodici, se u 14. godini udala za Harolda Bina, vojnika u kraljevskoj armiji. Posle Drugog svetskog rata Ajvi i Harold su radili u službi kod Lorda i Lejdi Ginis u Grins Norton Holu u gradiću Nortempton. Ivi se penzionisala u 72. godini, posle smrti Harolda koji je tada imao 75. godina. Ivi ima jednu ćerku Sandru, koja je stara 60 godina, dva unuka i 3 praunuka. Kada su je pitali za planove za budućnost, g-đa Bin je odgovorila da čeka telegram od kraljice za dve godine (kao najstarija živa Britanka).

Tokom Ajvinog života svet se značajno izmenio. Kada se ona rodila premijer Velike Britanije je bio Henri Kempbel-Banerman koji je prvi zvanični premijer Velike Britanije. Dalje, najbrži način komunikacije tada je bio telegram, dok je telefon došao tek 7 godina kasnije. Prvi računar je napravljen 46 godina posle Ivinog rođenja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup