Ko je čuvar životinja u ozračenoj Fukušimi?

Naoto Macamura je 55-godišnji stanovnik Fukušime koji još uvek živi u zoni radijacije u ovom gradu. Ovaj, bivši građevinac, je posle katastrofe koja je zadesila Fukušimu, odlučio da se vrati u ozračenu zonu kako bi nahranio svoje životinje koje su tamo ostale. Kako ova zona više nema ljudskih stanovnika, Naoto je preuzeo na sebe dužnost hranjenja i ostalih životinja koje su ostale tamo.

naoto-macamura

Naime, veliki broj ljudi koji su se iselili ostavili su veliki broj domaćih životinja za sobom, koje nemaju mogućnost da se hrane.

Matsumura Naoto and Shiro the cat

Naoto Macamura je svestan da je radijacija u zoni opasna, ali “odbija da brine o tome”. Doktori su mu rekli da će njegovo izlaganje radijaciji početi da značajnije utiče na njegovo zdravlje za nekih 30 ili 40 godina.

naoto-macamura3

On je na to odgovorio da će do tada “svakako biti mrtav”, te da sada mora da pomaže četvoronogim stanovnicima Fukušime. Iako mu je Vlada Japana zabranila boravak u opasnoj zoni, Naoto je odlučan u svojoj nameri da pomaže bespomoćnim životinjama koje su vlasnici ostavili.

naoto-macamura4

Hrabrost i humanost ovog čoveka je za svaku pohvalu.

naoto-macamura5

Ostale slike možete videti na Fejsbuk profilu Naota Macamure.

Izvor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup