Naručivanje sa DealExtreme.com

Deal Extreme (dx.com) je jedan od najpopularnijih sajtova u Srbiji, kada je u pitanju kupovina raznih gedžeta. Na sajtu možete pronaći veliki broj predmeta, uglavnom kineske proizvodnje. Predmeti su obično višestruko jeftiniji nego da ih kupujete u Srbiji, te vam se u većini slučajeva isplati da naručujete sa ovog sajta. U ovom tekstu ću vam predstaviti svoje iskustvo sa naručivanjem sa Deal Extreme sajta u nekoliko koraka.

Naručivanje sa Deal Extreme

1. korak – Sakupljanje informacija o sajtu. Pre društvenih medija sam se raspitao o reputaciji sajta, da li šalju predmete u Srbiju, kolika je poštarina i slično. Pošto sam dobio uglavnom pozitivne kritike sajta i pročitao nekoliko iskustava, rešio sam da naručim gedžete sa Deal Extreme.

2. korak – Naručivanje. Da bi naručili na ovom sajtu, prvo morate da otvorite nalog na sajtu, koji je besplatan. Zatim potrebna vam je kartica sa kojom je moguće izvršiti online plaćanje, koju ćete koristiti da bi platili ono što naručite. Sam proces registracije i unosa kartice ne razlikuje se od većine online radnji i prilično je jednostavan. Robu sam poručio i platio karticom, nakon čega sam dobio broj narudžbine, pomoću koga možete pratiti u kojoj je fazi priprema robe za slanje. Ono što je bitno napomenuti je da je špedicija (shipping) ka Srbiji na DX.com BESPLATNA, ako odaberete opciju SuperSaver. Plaćanje je vrlo brzo potvrđeno, roba je bila spremna za slanje posle nekih sat vremena, a poslata je sutradan.

Sa obzirom na to da je moja porudžbina bila ispod 15 američkih dolara, nisam dobio broj za praćenje narudžbine preko kompanije koja radi shipping, ali prosečno vreme dobijanja robe sa ovog sajta je između 20-40 radnih dana od momenta slanja robe. U ovih 20-40 radnih dana, ne ulaze dani praznika (ukoliko se zadesi da ih ima). U praksi, u najvećem broju slučaja, roba stiže tačno mesec dana nakon poručivanja.

3. korak – Dobijanje porudžbine. Posle 30-tak dana pošiljka mi je stigla na kućnu adresu. Pošto je ovo bila porudžbina male vrednosti, a shipping je besplatan, kao i zbog činjenice da mi je pošiljalac samoinicijativno pošiljku naznačio kao “gift” (poklon), carinu nisam platio. Međutim, platio sam PDV, kao i uslugu našeg Post Expressa, što je neznatno povećalo nabavnu cenu predmeta koje sam naručio.

Što se tiče samih predmeta, kvalitet je bolji od opisanog i prikazanog na fotografijama na stranici za naručivanje, tako da mogu da kažem da sam u potpunosti zadovoljan celokupnim iskustvom kupovine preko Deal Extreme.

Saveti za naručivanje sa Deal Extreme

– Kada kupujete, pregledajte recenzije predmeta i naručujte samo proverene predmete (sa većim brojem pozitivnih ocena)
– Budite strpljivi, jer roba uz besplatni shipping putuje najmanje mesec dana
– Naručujte predmete manje vrednosti, dok ne isprobate sajt

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.