Neobični restorani širom sveta

Restorani nisu samo mesta na koja odlazimo u potrazi za brzim obrokom. Atmosfera koju pružaju ima značajnu ulogu u privlačenju gostiju, a standardan enterijer i eksterijer, mahom se već smatra prevaziđenim. Vlasnici restorana širom sveta potrudili su se da ih izgrade na najneobičnijim mogućim mestima, kako bi dotakli notu ekstravagancije. Stoga, ovaj post posvećen je izuzetno zanimljivim restoranima, koji će vas svakako iznenaditi svojim mestom, načinom gradnje i samim izgledom.

1. Restoran na drvetu, Oukland, Novi Zeland

Ovaj restoran izgrađen je u stilu kućice na drvetu koja je u obliku lampe. Smešten je u šumi i pruža zadivljujući pogled. Napravljen je od prirodnih materijala, ukrašen zapanjujućom rasvetom, tako da noću stvarno izgleda kao velika lampa koja visi sa drveta. Zaista inspirativno.

restoran-na-drvetu-novi-zeland

2. Restoran u pećini, Hotel La Grotta Palazzese, Polinjano a Mare, severna Italija

Neverovatni restoran, otvoren u okviru hotelskog kompleksa La Grotta Palazzese, privlači mnogobrojne turiste svojim specifičnim ambijentom. Naime, restoran je izgrađen unutar pećine prirodnog porekla koja se nalazi na nadmorskoj visini od 24m, dok je sam hotel smešten na stenama iznad. Sa terase restorana pruža se prelep pogled na Jadransko more, što sve ukupno pruža jedinstveno iskustvo.

la-grota-italija

3. Restoran Le 58 Tour Eiffel, Pariz, Francuska

Restoran, koji se nalazi na prvom spratu famoznog Ajfelovog tornja, pruža nezaobilazni momenat romantike. Iz restorana se pruža nezamenljiv pogled na Pariz.

restoran-na-ajfelovom-tornju

4. Viseći restoran, Brisel, Belgija

Odlazak u viseći restoran u Briselu, predstavlja omiljeni događaj za adrenalinske zavisnike i sve one koji se ne plaše visine, a hteli bi da dožive večeru na neobičan način. Restoran se nalazi na 50m visine i visi sa krana. Otvara se specijalnim danima, a postoji i mogućnost njegovog iznajmljivanja na period od 8 sati, sa dozvoljenom promenom lokacije, ukoliko ista ispuni uslove o bezbednosti.

viseci-restoran-brisel

5. Podvodni restoran, Ita, Konrad Rangali Rizort, Alif Dal Atol, Maldivi

Podvodni restoran morske hrane na Maldivima pruža nesvakidašnje iskustvo. Predstavlja jedini restoran ovog tipa sa zidovima u potpunosti od stakla. Upravo iz tog razloga, gosti restorana imaju panoramski pogled od 180 stepeni na podvodni svet Indijskog okeana. Restoran može da smesti svega 14 gostiju istovremeno, a njegov životni vek procenjuje se na još svega 10 godina.

podvodni-restoran-maldivi

6. Restoran u steni, Rayavadee, Krabi, Tajland

Grotto restoran, nalazi se na samom kraju plaže Franang. Smešten je u šupljini stene, koja je prekrivena peskom i ima fantastičan pogled na more. Pripada luksuznom odmaralištu Rayavadee.

restoran-u-steni-rajavadi-tajland

7. La Grotte restoran, Trans en Provance, Francuska

Za razliku od restorana u Italji, ovde nije reč o pravoj pećini. No, bilo kako bilo sam ambijent deluje vrlo uverljivo i svakako vrhunski uređeno. Dekor je fantastičan.

restoran-u-pećini-provansa

8. Kraljevski restoran na jezeru, Karaveik, Jangun, Mijanmar

Restoran pripada nekadašnjoj plutajućoj kraljevskoj palati izgrađenoj na Kangvaji jezeru u Mijanmaru. Palata je izgrađena sedamdesetih godina prošlog veka, i sastoji od dva sprata. Danas je to prelepi restoran, koji obiluje luksuzom i raskoši.

karaveik-restoran-mijanmar

9. Restoran u vodenoj pećini, Negril, Jamajka

Ovaj prelepi jamajčanski restoran svojim ambijentom i egzotičnošću zaista pleni. Stolovi u pećini ispunjeni vodom i pogled na prelepo more, svakako ga izdvajaju daleko od proseka.

restoran-u-pećini-jamajka

10. Restoran u obliku ptičjeg gnezda, Soneva Kiri, Tajland

Ovaj restoran pruža usluge ručavanja na jedinstven način. Naime, odeljci za sedenje međusobno su odvojeni, i svaki podseća na veliko ptičje gnezdo. Nalaze se na samim vrhovima drveća, dok se konobari penju uz pomoć sajli kako bi primili porudžbinu, a zatim putem sajli dostavili gostima hranu. Ne treba napominjati kakav pogled se pruža sa vrha drveta.

soneva-kiri-restoran-tajland

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup