Novi izgled stranice Google.rs

Google je promenio izgled stranice ovog pretraživača lokalizovanog za Srbiju. Naime, stranica je različitog izgleda od osnovne Google.com stranice i više je prilagođena srpskim korisnicima. Na donjoj slici lako je uočljiv novi meni na ćirilici sa upadljvim ikonicama, a u kojem možete odabrati da li ćete pretraživati slike, video, knjige, blogove, ažuriranja (twitter statuse) ili diskusije. Ispod polja za pretragu se sada ispisuje broj pronađenih rezultata.

Ispod menija u kom birate vrstu sadržaja koji pretražujete nalaze se filter za stranice napisane na srpskom jeziku, odnosno za stranice iz Srbije, koje su u prethodnoj verziji se nalazili ispod polja za pretragu.

Dalje ispod se nalaze filteri po vremenu indeksiranja, pa tako možete odabrati samo prikazivanje sadržaja koji su indeksirani u zadnjih 24 sata, protekle nedelje, meseca, godine itd.s

Sledeća novina su alatke koje rangiraju rezultate pretrage po sledećim kriterijumima samo slike, po pregledima stranica i prevedena pretraga.

Novi interfejs Google-a svakako predstavlja vizuelno prijemčivije rešenje za prosečnog korisnika interneta u Srbiji i verovatno će doprineti većoj upotrebi lokalizovanog Google pretraživača u Srbiji.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup