Obuća za sezonu proleće/leto 2013

Kada je reč o obući za nastupajuću sezonu proleće/leto 2013, ključni trendovi podrazumevaju metalik završnice, arhitektonske oblike, obavezni kaiš i providne detalje. Najzanimljivije od svega i ono što će zapravo obeležiti sezonu kojoj idemo u susret jeste povratak obuće sa špicastim vrhom (obuća na špic).

Metalik nijanse

Metalik nijanse različitih boja od kojih prosto dominira srebrna (boja folije), predstavlja veliki hit sezone. Može često sresti i metalik varijanta zlatne boje, ali u svakom slučaju, metalik nijanse pojavljuju se ili na dodacima, ukrasima ili celokupnoj obući. Obuća, koja je ukrašena kristalima, takođe ima izražen metalik momenat.

Izrazito debela potpetica

Ovo je prilično glomazan i težak tip obuće. Potpetice su toliko velike da u neku ruku podsećaju na poluplatforme. Gornji deo obuće, obično je ukrašen kaiševima, različitih debljina.

debela-potpetica

Providni detalji

Trend providnih detalja kreće se od minimalnog usvajanja u vidu kaiševa od providnog materijala, preko providnih potpetica i platformi, pa do potpunih ekstrema u vidu celokupno providne obuće. Moderne su čak i potpuno ili do pola providne čizme.

Muška obuća za žene

Ovo je jedan od ružnijih trendova, no ipak je zastupljen. Reč je o klasičnim ravnim muškim cipelama u crnoj ili crno-beloj boji, namenjenim ženama. Eventualno, može se primetiti postojanje proreza u pojedinim delovima obuće, na određenim modelima, kako bi androgeni stil bio bar malo ublažen.

Arhitektonski oblici

Ovo je trend, gde su dizajneri, stvarno pustili mašti na volju. Oblici su raznovrsni i kreću se od prelepih do praktično užasnih, ali u svakom slučaju, reč je o obući koja ima strukturu, strogo određene oblike, umetnički momenat i veliki broj detalja.

arhitektonski-oblik-obuce

Upadljive potpetice

Ovo je tip obuće, kod kojeg je posebna pažnja posvećena dizajniranju potpetice, koja se obično razlikuje od izgleda ili boje ostatka obuće. Klasičan izgled potpetice izbegnut je na različite načine, kod pojedinih modela reč je o živim i upadljivim bojama, dok kod drugih je reč o neobičnom dizajnu. U svakom slučaju, ovo je obuća kod kojih najveću pažnju privlači, do sada uglavnom zapostavljani deo obuće, potpetica.

Mala kockasta potpetica

Ova obuća takođe je u trendu nastupajućeg proleća i leta. Prisutno je i kombinovanje trendova, te se potpetice mogu naći u nekoj upadljivoj boji, ili biti potpuno providne. Gornji deo obuće, sastoji se uglavnom od kaiševa.

Špicasti vrh i dekorisane platforme

Ovo su najprisutniji momenti kada je reč o nadolazećim trendovima, dok se ostali uglavnom nadovezuju na ove. Pojedini modeli podrazumevaju i spoj ova dva trenda, tj. platforme koje se završavaju u špic. Platforme mogu biti ukrašene kako brojnim printovima, tako i brojnim neobičnim oblicima i detaljima.

Čizme od kaiševa

Reč je čizmama, dubine do kolena, a koje se od članka pa na gore, sastoje od velikog broja kaiševa koji prate nogu. Ukoliko postoje detalji, isti su u vidu kopči ili dizajnerskog logoa.

Printovi krokodilska koža

Printovi na obući podrazumevaju motive u vidu piksela i cvetnih varijacija, dok od animal printova reč je o reptil printovima, među kojima se najviše koristi krokodilski. Takođe, materijali koji imitiraju krokodilsku kožu, bilo da se isti koriste samo na kaiševima ili celokupnoj obući.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup