Obuća za proleće i leto 2010

Trendovi, koji su uticali na obuću za ovo proleće predstavljaju mešavinu starih i novih trendova. Ova fuzija trendova i stilova najbolje se može prikazati na primeru visine potpetica. Od prošlogodišnjeg trenda ultra visoke štikle i dalje su popularne, i odgovaraće svim ženama koje su spremne na bilo kakvu žrtvu zarad modernog izgleda, međutim novi trend nam donosi potpetice od svega par centimetara, u cilju kompromisnog rešenja između zdravlja i mode. Za one žene koje preferiraju ravnu obuću, tu su japanke koje će takođe biti in ove sezone.

Detalji i printovi na obući

Karakteristično za obuću za ovo proleće i leto su plastični detalji, kao i detalji od svih ostalih materijala, koji su providnog izgleda, poput npr. šifona. Popularni printovi na obući za ovu sezonu su animal printovi, pogotovo na sandalama, koje se uparuju sa cvetnim haljinama, takođe popularnim ove sezona, ili elegantnim pantalonicama.

Sandale sa platformom

Sandale sa platformom nezaobilazne su ove sezone. Rađene su u jasnim bojama, zanimljivim printovima, sa kaiševima, pojasima ili bez njih, pa čak i tako da pokriju skoro celu nogu. Platforma može biti preko celog donjeg dela obuće ili samo jednog dela, i može biti različite debljine. Ovaj tip obuće, pored toga što daje glamurozni izgled, znatno je lakši za nošenje od obuće sa štiklom, jer manje opterećuje noge.

Mary Janes

Ova vrsta cipela odgovaraće svima koji žele da sa dobrim cipelama isprate poslovni stil oblačenja. Mogu biti sa ili bez otkrivenih prstiju, u različitim bojama, sa više vrsta detalja, čime pružaju mogućnost da svako odabere odgovarajuću varijantu, u skladu sa svojim stilom.

Artističke cipele

Ovo su cipele koje su plasirali poznati dizajneri poput Aleksandra Mek Kvina, Nine Riči, i sl., a podrazumevaju obuću koja je tako izdizajnirana da je na njima vrlo izražena umetnička nota. Mogu svojim dizajnom podsećati na cvet, ili jednostavno biti prelepo ukrašene, ali činjenica je da se jasno izdvajaju po svojoj jedinstvenošću.

Letnje čizme

Letnje čizme su veoma in, i dizajnirane su u skladu sa trenutnim trendovima. Dele se na dve vrste spram njihove dužine, i to:  čizme do članaka i duboke čizme. Duboke čizme mogu biti napravljene od svile ili od čipke (lagani materijali) ili biti u militari stilu. Čizme do članaka su finije izrađene, od laganih materijala poput čipke, u stilu zavoja, sa ili bez otvorenih prstiju, a mogu imati i platformu.

Za kraj treba napomenuti još  jedan trend koji će se, na žalost, sve više sretati, a to je nošenje soknica uz sandale, cipele i letnje čizme.

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.