Prirodni lekovi koje možete naći u kući

Prirodni lekovi su relativno jeftini i jednostavni za pripremu. Iako, niko ne poriče efikasnost tradicionalne medicine, prirodni lekovi su nam nekad pri ruci, te nam mogu pomoći brže. U ovom postu ćemo predstaviti nekoliko prirodnih lekova koje svi imamo kod kuće ili ih možemo lako nabaviti.

Prirodni lekovi
Wikimedia/Zaareo

Jogurt leči neprijatan zadah

Neprijatan zadah može doći sa nekoliko mesta, a najčešće su to usta i stomak. Što se tiče neprijatnog zadaha, prouzrokovanog stomačnim problemima, njega možete izlečiti probiotskim jogurtom. Naime, žive kulture u jogurtu utiču na rešavanje problema u stomaku koji izazivaju neprijatan zadah. Jogurt (i drugi probiotici) ne utiču na otklanjanje neprijatnog zadaha prouzrokovanog drugim stanjima i bolestima kao što su bolesti pluća, jetre ili desni.

Masline i proizvodi od njih su prirodni lekovi za bolesti kretanja

Jedan od simptoma bolesti kretanja je povećano lučenje pljuvačke. Pljuvačka, se u tom slučaju, luči da bi zaštitila zube od želudačne kiseline koja prati povraćanje. Ukoliko se eliminiše povećano lučenje pljuvačke, telo reaguje tako da spreči povraćanje. Ovo je moguće samo kod ranih stadijuma muke, kada se lučenje pljuvačke tek pojavi. Masline deluju tako da dok ih jedete utiču na isušivanje pljuvačke u ustima.

Slana voda pomaže kad vas boli grlo

ISpiranje grla slanom vodom je dugo poznato kao prirodni lek za bolove u grlu. Potrebno je razmutiti jednu supenu kašiku soli u čaši vode, međutim uvek je bolje razmutiti više soli, pa ako preterate sa soljenjem nije problem. Slana voda deluje izvlači vodu iz zapaljenog grla te smanjuje otok i ublažava bol koji otok izaziva. Efekti ispiranja slanom vode su odlični kada se radi o kratkotrajnom olakšanju, međutim sa obziron na to da ne leče uzrok ne traju dugo.

Griženje olovke pomaže kod glavobolje

Ukoliko imate glavobolju koju je prouzrokovala tenzija, pomoći će vam da stavite olovku između dve vilice (bez jakog ugriza). Ovim potezom relaksirate mišiće vilice, što utiče na smanjenje bola u glavi. Ovaj lek ne pomaže kod migrena ili nekig drugih glavobolja.

Kašika šećera je prirodni lek za štucanje

Ovaj prirodni lek je većina nas već probala. POtrebno je pojesti jednu kafenu kašiku šećera i štucanje ubrzo prestaje.

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.